Hlavní obsah

Řecko ruší letištní poplatky

Právo, bor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Od 1. dubna do 31. prosince ruší Řecko letištní poplatky na všech veřejných letištích v zemi s výjimkou aténského letiště Eleftherios Venizelos. Podle tiskové zprávy řeckého ministerstva dopravy, místní správy a spojů má toto opatření vytvořit příznivější podmínky pro rozvoj cestovního ruchu.

Foto: Profimedia.cz

Řecký ostrov Kós

Článek

Z tohoto opatření by měly profitovat zejména tradiční řecké „prázdninové“ ostrovy, zejména Kréta, Rhodos, Kós nebo Zakynthos. Právě tam zvyšují počet svých letů nízkonákladové evropské aerolinky.

Po loňském propadu čeká letos Řecko úspěšnou sezónu. Podle odborníků k tomu přispějí zejména události v severní Africe. Nepokoje a nejisté poměry odrazují mnohé zahraniční návštěvníky zejména od cest do Egypta a do Tuniska. Část z nich proto zamíří do Středomoří.

Pro české turisty je Řecko jednou z nejoblíbenějších pobytových oblastí. Před loňským propadem návštěvnosti tam v posledních letech cestovalo až 400 tisíc našich občanů ročně. Každý, kdo se tam vypraví letecky, by díky zrušení leteckých poplatků mohl ušetřit kolem dvou set korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám