Hlavní obsah

Prosklený bar ve tvaru briliantu je jen pro otrlé. Visí stovky metrů nad roklí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosklené chodníky a mosty jsou doménou zejména v Asii. Jednu podobně adrenalinovou atrakci však nyní zpřístupnili v Gruzii. Je jí bar, který má tvar diamantu, konkrétně kulatého briliantu, a je umístěn nad roklí. Přístupný je po celkem 240 metrů dlouhé lávce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prosklený bar ve tvaru briliantu je jen pro otrlé. Visí 200 metrů nad roklíVideo: Reuters

 
Článek

Nevšední stavba se nachází nad kaňonem Dašbaši asi dvě hodiny jízdy autem od hlavního města Gruzie Tbilisi. Bar podle agentury Reuters visí 200 metrů nad zemí, a kromě nejrůznějších drinků láká především na výhledy do okolní oslnivé a zelené krajiny.

Oficiálního otevření, které proběhlo 14. června, se zúčastnil i gruzínský premiér Irakli Garibašvili. Úřady už podle CNN zažádaly o zapsání do Guinnessovy knihy rekordů – mělo by jít o největší i nejvyšší zavěšenou stavbu na světě.

Nabízí i další adrenalin

Za projektem stojí společnost Kass Group, která kromě baru vybudovala nad roklí také dráhu, po níž mohou ti opravdu otrlí přejet na kole, samozřejmě zabezpečeni popruhy. Celá konstrukce měla vyjít až na 40 milionů dolarů (939 milionů korun).

„Naším cílem bylo stvořit extrémní, vzrušující a nezapomenutelný zážitek, který by zapojil všech pět smyslů našich návštěvníků a navždy by se jim zapsal do mysli,“ uvedl za společnost Kass Group Tomer Mor Yosef s tím, že tvar baru inspiroval především kaňon, nad nímž unikátní stavba visí.

Úřady doufají, že nová atrakce do oblasti přiláká více turistů. Kaňon je považován za jeden z nejkrásnějších přírodních úkazů v Gruzii.

Vietnamská prosklená lávka se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám