Hlavní obsah

Vietnamská prosklená lávka se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů

Očekávalo se to už nějakou dobu, ale teprve nyní je to černé na bílém. Prosklená lávka na severu Vietnamu se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů jako nejdelší na světě. Cíleně nepíšeme, že most, protože se stavba skládá ze dvou částí. Visutého mostu a lávky vedoucí kolem skály. Dohromady má procházka po prosklené konstrukci 632 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Vietnamu otevřeli nejdelší prosklenou lávku na světěVideo: Reuters

 
Článek

Most v provincii Son La je známý též jako most Bílého draka a místní si od něj slibují příliv turistů a peněz do oblasti. Most pojme najednou až 450 osob a výhledy z něj jsou skutečně působivé.

„Je to úchvatná stezka. Inženýrství, které bylo potřebné pro stavbu podél útesu, je působivé. Stejně jako vše okolo — příroda, zeleň a skály. To vše činí tento projekt unikátní,” uvedl zástupce Guinnessovy knihy rekordů Glen Pollard.

Maximem je zatím 450 lidí

Konstrukce je zhotovena ze silného třívrstvého skla francouzského výrobce Saint Gobain, lana byla dovezena z Jižní Koreje. Původně mělo být najednou vpuštěno na most až 500 lidí, zatím však bylo maximum stanoveno na 450.

Most má být poutavě nasvícen a větší zážitek mají v budoucnu umocnit také zvukové efekty. Není však zcela jasné, jaké to budou. Některé prosklené lávky v Číně například simulují efekt praskajícího skla.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám