Hlavní obsah

Praha bude mít od května 2018 přímé letecké spojení s Filadelfií

Novinky, jky

Přesně 4. května 2018 bude spuštěno letecké spojení aerolinek American Airlines mezi pražským letištěm a letištěm Philadelphia International Airport. Linka, kterou bude operovat Boeing 767-300, by měla být schopna v letních měsících přepravit až 2800 pasažérů týdně.

Foto: archiv aerolinek

Letadlo společnosti American Airlines

Článek

„Zavedení nové linky z Prahy do Filadelfie je jasným důkazem, že to v American Airlines myslíme s růstem na mezinárodním poli a posílením přítomnosti v Evropě rozhodně vážně. Filadelfie je naším největším uzlovým letištěm na severovýchodě USA a může tak cestujícím z Prahy nabídnout široký výběr při přestupu na linky do dalších destinací v Severní Americe či Karibiku,“ uvedl vrchní viceprezident pro mezinárodní přepravu Jim Butler.

„Linka do Filadelfie bude denní a bude provozována od 4. května do 27. října, tedy po dobu letní sezóny,” informovala Novinky tisková mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková.

„Dlouhodobě jsme usilovali o další přímé spojení z Prahy do Severní Ameriky a jsem rád, že od května 2018 budou moci cestující využít pravidelnou denní linku do Filadelfie. Získáme tak zároveň spojení s klíčovým přestupním bodem pro návazné lety po USA – například do Los Angeles, San Franciska, Miami nebo Bostonu,“ řekl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Řehoř předpokládá, že novou linku využije zhruba 60 000 lidí za rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám