Hlavní obsah

Pasažérovy kufry zůstaly v cizí zemi. Běžte si je vyzvednout, reagovaly aerolinky

Američan Jamie O’Grady se po návratu z dovolené dostal do nepříjemné situace. Společnost American Airlines totiž nepřepravila jeho zavazadla, ale nechala je na přestupním letišti. Když muž zjistil, že se jeho kufry nacházejí na londýnském Heathrow, aerolinky upozornil. Ty obratem reagovaly, ať si své věci vyzvedne hned, jak to bude možné. Navzdory tomu, že byly přes šest tisíc kilometrů daleko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O’Grady se 9. července vracel z Portugalska přes letiště Heathrow. Nechal si odbavit dvě zavazadla, ale když dorazil domů do Severní Karolíny a marně čekal zhruba hodinu u pásu, došlo mu, že kufry už nedorazí. Personál ho upozornil, že bagáž nebyla ani zaregistrována a jejich poloha je neznámá, píše server Independent.

Američanovi zakrátko přišla zpráva od cizího člověka, který si zavazadel na Heathrow všimnul a majitele na ně upozornil. Zcela nepochopitelně se nacházela u pásu na londýnském letišti, ačkoli měla při přestupu rovnou zamířit do dalšího letadla. „Nikdy se tam neměla dostat, měla být doručena přímo,“ uvedl O’Grady serveru Insider.

Cestující zaslal zprávu American Airlines, aby potvrdil, jaký osud jeho zavazadla potkal. „Navrhujeme vám, abyste zamířil na letiště a celou záležitost rychle vyřešil,“ reagovaly aerolinky.

„Žiju v Severní Karolíně, ty snímky jsou z Heathrow. Děláte si ze mě srandu?“ reagoval rozhořený pasažér ve zprávě. Konverzaci s dopravcem později zveřejnil na Twitteru. „Proč nepošlete ty fotky vašim lidem? Já žiju čtyři tisíce mil daleko,“ doplnil O’Grady.

Kufry dorazily zvlášť

Muž uvedl, že při jeho přestupu panoval na Heathrow značný chaos, a to i ohledně zavazadel. Už tehdy si prý pomyslel, že by mohl nastat nějaký problém s jeho vlastními kufry. „Cestoval jsem všude možně po světě, ale něco takového jsem ještě nezažil,“ uvedl Američan.

Zavazadla nakonec zdárně dorazila, každé však zvlášť. První přišlo jen dva dny po upozornění společnosti American Airlines, taška s golfovým příslušenstvím až 15. července.

V letectví aktuálně panuje značný chaos kvůli nedostatku personálu. Letiště Heathrow dokonce nedávno stanovilo denní limit na počet letů, které jsou zaměstnanci schopni odbavit. Například aerolinky Emirates ovšem uvedly, že se této restrikci odmítají podřídit.

Cestujícího vykázali z letadla. Do cíle odletěl jen jeho kufr

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám