Hlavní obsah

Cestujícího vykázali z letadla. Do cíle odletěl jen jeho kufr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující Hawaiian Airlines Ryan DeMarre byl značně překvapen, když ho posádka vykázala z letadla. Neměl údajně platnou letenku, ačkoli byl řádně odbaven a s palubním lístkem prošel i přes bezpečnostní kontrolu. Na havajský ostrov Maui odletělo plánovaným spojem pouze pasažérovo zavazadlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na začátku července, když DeMarre se svou dcerou cestoval ze Seattlu na Havaj. Uvedl, že se svým palubním lístkem neměl problém až do doby, kdy dorazil do letadla. Konfrontaci s posádkou muž natočil a video umístil na sociální síť TikTok.

„Je nějaký problém s mou letenkou,“ zeptal se DeMarre. „Ano. Platila ji třetí strana?“ zeptala se letuška. Muž byl poté bez náležitého vysvětlení, v čem je vlastně problém, vyzván, aby si sbalil věci a letadlo opustil.

U přepážky aerolinek se pak Američan dožadoval nápravy a odpovědi, zda svůj let stihne. „Ne, vaše letenka je neplatná. Tohle letadlo už nestihnete,“ reagovala zaměstnankyně aerolinek. „Zavazadla na vás na Maui počkají, až tam dorazíte,“ dodala.

„Vyhodili nás s neplatnou letenkou. Jak se dostanete do letadla s neplatným palubním lístkem a nezletilou osobou?“ napsal DeMarre k videu.

Aerolinky se k nepříjemnosti prozatím nevyjádřily a nespecifikovaly, kde nastala chyba. Podle uživatelů TikToku se však personál nezachoval zrovna přívětivě. Lidé také zkritizovali, že kufr v letadle odletěl, což podle některých představuje bezpečnostní problém a také porušení předpisů.

Cestujícímu dorazil po letu kufr s kompletně roztrhaným oblečením

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám