Hlavní obsah

Pařížský taxikář oškubal turisty. Za 40minutovou jízdu jim naúčtoval 230 eur

Novinky, Michael Švarc

V Paříži aktuálně vyšetřují taxikáře, který si od dvou turistů nechal zaplatit přemrštěnou částku za jízdu. Za asi čtyřicetiminutovou cestu z letiště Charlese de Gaullea do hotelu jim naúčtoval 230 eur (6000 korun), přestože oficiální sazba je 53 eur (1390 korun). Kromě toho jim vystavil i oficiální účtenku, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejmenovaný taxikář vezl 1. ledna hongkongské turisty do hotelu v 10. pařížském obvodu. A taková jízda z letiště má v metropoli plošnou taxu, uvádí server Independent. Jelikož cizincům se přemrštěná částka nezdála, ihned se obrátili na francouzskou asociaci taxikářů Les Nouveaux Taxis Parisiens.

„Jde o skutečné taxi a jednoho z našich řidičů,“ uvedl prezident asociace Jean Barreira s tím, že nešlo o žádnou podvodnou síť. „Tento muž zostudil naši profesi,“ doplnil a dále uvedl, že asociace už taxikáře nahlásila na policii, která ho bude nyní vyšetřovat.

V roce 2018 se obdobná věc přihodila také dvěma thajským turistům, kterým si taxikář za cestu z letiště řekl o 250 eur (6500 korun). Částka to byla téměř pětkrát vyšší, než je oficiální sazba. Cizinci si nicméně celý incident a hádku s taxikářem, kterému odmítli zaplatit, nahráli a video brzy proletělo sociálními sítěmi.

Nejdražší města k životu na světě? Čtyři z nich jsou v Evropě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám