Hlavní obsah

Paříž nemá nouzi o turisty. V první polovině roku ji navštívil rekordní počet lidí

Hotely v Paříži a jejím okolí prošlo za prvních šest měsíců roku 17,1 miliónu turistů, což je pro francouzskou metropoli historické maximum. Růst mají na svědomí zahraniční hosté, mezi nimiž bylo nejvíce Američanů a Britů. Zároveň však zpomalil růst počtu návštěvníků z významných asijských zemí. Statistiky prezentoval Regionální výbor turismu (CRT) pro pařížský region Ile-de-France.

Foto: Profimedia.cz

Turisté u baziliky Sacré-Cœur na Montmartru

Článek

„Po již mimořádném roce 2017 vykročil turismus v roce 2018 vstříc pokoření všech rekordů,” uvedl zástupce CRT na tiskové konferenci. Počet osob ubytovaných v pařížských hotelech překročil součet z první poloviny loňského roku o 4,1 procenta. Turistů ze zahraničí přijelo o 9,2 procenta více, zatímco počet lidí přijíždějících do Paříže z jiných koutů Francie stagnoval.

Žebříček zahraničních turistů vedli v první polovině roku Američané s 1,25 miliónu návštěv, následují Britové (982 000), Němci (592 000) a Číňané (543 000), informovala agentura AFP.

„Turisté se vracejí, ale to neznamená, že bychom měli usnout na vavřínech. Mezinárodní konkurence je tvrdá, musíme každý rok odvádět ještě lepší práci,” uvedla Valérie Pécresseová z CRT.

Organizace si v hodnocení prvního semestru roku 2018 všímá, že oproti loňskému roku výrazně zpomalil růst počtu hotelových hostů z Číny nebo Japonska. V případě nejlidnatější země světa se snížil ze 17,8 procenta na 5,4 procenta, u Japonců z 32,8 procenta na 17 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám