Hlavní obsah

Nový Bond zviditelňuje kraj velké trojky - rakouský Sölden

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejpopulárnějších lyžařských destinací v tyrolském údolí Ötztal, Sölden, je oblíbená díky tomu, že se tam lyžaři mohou takřka vždy spolehnout na úrodu sněhu od konce října do května. Středisko, kde leží tři lyžařské hory vyšší tří tisíc metrů, letošní sezónu možná ještě nabere na popularitě. A nemůže za to nikdo jiný než agent ve službách britské královny – James Bond.

Foto: Profimedia.cz

Rakouský Sölden bude letos pod náletem fanoušků agenta 007

Článek

V hlavní roli ďábelsky dlouhé bondovky Spectre sice může být Daniel Craig, ale ve vedlejší roli se nedají přehlédnout vrcholky rakouského Söldenu. Pokud ovšem nějaké místo bude praskat tuto sezónu téměř určitě ve švech, je to gurmánský restaurant ICE-Q, který hraje v nejnovější bondovce důležitou roli.

Foto: archiv Sölden

Nový film o Jamesi Bondovi Spectre se natáčel částečně v rakouském Söldenu.

Restaurant otevřený v prosinci roku 2013 se tyčí v nadmořské výšce 3048 metrů nad zemí. Puristická architektura v kombinaci s 900 metry čtverečními skleněných fasád vytváří zejména ve slunečném počasí třpytivou kombinaci viditelnou na kilometry daleko. Restaurace přehlížející část úchvatné scenérie Ötztalského údolí působí jako hypermoderní přelud.

„Je to skoro surrealistické, připomíná to malbu,” uvedl herec Dave Bautista poté, co na toto místo dorazil při natáčení poprvé.

Foto: archiv Sölden

Luxusní restaurant ICE-Q tyčící se na vrcholu střediska Sölden. Bez rezervace to letošní sezónu asi nepůjde...

Prostor skleněné krychle ICE-Q hraje v novém Bondovi důležitou roli. Ne však jako gurmánský chrám, ale jako futuristická nemocnice, ve které zloduch Christoph Waltz spřádá své ďábelské plány.

Není tak nejmenších pochyb o tom, že v nadcházející sezóně zaplaví luxusní restauraci na vrcholku hor turisté z celého světa a bez rezervace se tam asi jen těžko posadíte. Podobně to totiž bylo v naprosté většině lokalit, které se ve snímcích s agentem 007 v nedávné historii objevily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám