Hlavní obsah

Milióny pestrobarevných motýlů obsypaly čínská údolí

Novinky, mšv

Vždy na jaře přitahují údolí v čínské provincii Jün-nan tisíce zvědavých návštěvníků. Během května zde totiž nastává doba, kdy se housenky zabalené v kokonech mění na elegantní motýly, kteří doslova obsypou okolní lesy. Je to skutečně pozoruhodná podívaná, kterou si málokdo chce nechat ujít.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském údolí poletuje 160 miliónů motýlůVideo: Reuters

 
Článek

Letos se motýli vyklubali během konání tradičního festivalu dračích lodí, kterému se v Číně říká Tuan-wu. Od bujarých oslav si obyvatelé měst jeli odpočinout do zalesněných údolí v autonomních oblastech Ťin-pching Miao, Jao a Taj, protkaných i vodopády.

Podle agentury Reuters mohli návštěvníci v údolích spatřit více než 160 miliónů motýlů nejrůznějších druhů, barev i velikostí. Zatímco někteří se třepotali ve vzduchu, jiní obsypali větve stromů, ale někteří se odvážili poznat zblízka i turisty. „Je to krásná zkušenost, kterou jen umocňuje nádherná okolní scenérie. V mojí domovské provincii Chu-pej takovou přírodu nemáme,“ tvrdí jeden z návštěvníků.

V Číně má svůj domov mnoho známých motýlích čeledí. Jen v údolí Ťin-pching se dá podle Reuters nalézt až 400 druhů těchto okřídlených tvorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám