Hlavní obsah

Mauricius otevřel hranice. Všechny turisty čeká dvoutýdenní karanténa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exotický ostrov Mauricius je od čtvrtka opětovně přístupný zahraničním návštěvníkům. Vstupní podmínky jsou nicméně velmi přísné. Turisty, ať už očkované, či neočkované, totiž čeká čtrnáctidenní karanténa a série několika PCR testů. Volnější podmínky mají v zemi začít platit až od října.

Foto: Profimedia.cz

Mauricius je znám svým tyrkysovým mořem vhodným k potápění.

Článek

Přestože na ostrov mohou zavítat všichni turisté, ti naočkovaní budou mít pobyt přeci jen příjemnější. Mohou totiž oněch čtrnáct dní strávit v jednom ze čtrnácti resortů, který sice nesmějí opustit, ale budou se po něm moci volně pohybovat. Neočkované turisty čeká mnohem přísnější hotelová karanténa, uvádí server Independent. Po dvou týdnech má být podle všeho lidem umožněn i pohyb po ostrově.

Karanténa v resortu či pokoji ovšem není jedinou překážkou, která může turisty od návštěvy Mauricia odradit. Příchozí totiž čeká i série PCR testů. Jeden musejí doložit už při vstupu, zároveň se testování nevyhnou ani po příjezdu na místě. Další dva pak musejí podstoupit sedmý a čtrnáctý den pobytu. Povinnému testování se podle informací nevyhnou ani děti.

Benevolentnější vstupní pravidla chystá Mauricius až od října, kdy bude zahájena druhá fáze otevření hranic. Během ní budou moci očkovaní návštěvníci jednoduše předložit negativní PCR test ne starší 72 hodin bez nutnosti strávit 14 dní v resortu.

Na Mauriciu očkování podle serveru Independent postupuje rychle. Své dávky vakcíny už dostali všichni zaměstnanci v cestovním ruchu a hotelnictví. Ostrov je totiž na příjmech z cestovního ruchu závislý.

Obce v Kalábrii lákají mileniály. Za nastěhování jim vyplatí až 28 tisíc eur

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám