Hlavní obsah

Malou Itálii najdete i v Číně, umí totiž napodobit téměř všechno

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé Benátky i s římským Koloseem si nedávno otevřeli v čínském městě Tchien-ťin. O tom, že jsou Číňané nadšení cestovatelé a obdivovatelé Benátek není divu. Nyní to mají do Itálie co by kamenem dohodil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: I v Číně si můžete připadat jako v ItáliiVideo: Reuters

 
Článek

Číňané milující benátské kanály nebo sklenku vína Chianti už nemusí podnikat dlouhé cesty do Evropy. Na sever od města Tchien-ťin vyrostla malá Itálie v podobě nákupního centra.

Nedaleko městečka Wu-čching vysekali kukuřičné pole a na půl cesty mezi hlavním městem Peking a Tchien-ťin tam vyrostlo v červnu 2011 nové nákupní středisko, které láká tisíce návštěvníků denně na architekturu ve stylu renesance a italskou atmosféru.

Ačkoliv centrum nese název Florencie, najdete tam také jiné slavné ikony, jako je náměstí Svatého Marka z Benátek či římské Koloseum.

Chodí si sem odpočinout

"Je to tu příjemné, docela si tu i odpočinu a dostanu se i do dobré nálady. Líbí se mi hudba, kterou tu pouštějí," řekla slečna Liu z Tchien-ťin, jedna z častých zákaznic.

Zatímco většina Číňanů přichází za exotickou zkušeností, Samuele Rossi - majitelka restaurace Bella Via, není tento případ. Říká, že se ve vesnici cítí jako by byla doma ve Veroně, odkud pochází.

"Pojetí italské architektury je velmi originální, ale můžu říct, že je to velmi povedené. Rozumím tomu, protože je to moje kultura," vysvětlovala Rossi, která se do Číny přistěhovala před osmi lety.

Na 60 000 metrech čtverečních najdete téměř 200 italských a mezinárodních značkových obchodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších destinací pro rok 2012

Chcete se na budoucí dovolené vyhnout turisticky známým cílům? Neradi byste propásli jedinečné oblasti? Server Lonely Planet přinesl deset nejlepších...

Putování za hvězdami v zemi nikoho

Kvůli velkému světelnému znečištění si mnozí z nás jen matně vybavují, jak vypadá obloha posetá hvězdami. Fotograf Brad Goldpaint se s tím nechtěl smířit...

Výběr článků

Načítám