Hlavní obsah

Kam za nákupy v Las Vegas?

Novinky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Jezdit za nákupy do Říma, Paříže či Londýna je dnes již poměrně normální. Co ale zajet do Las Vegas? Se stále slabším dolarem se stávají americké obchody stále lákavější destinací pro Evropany chtivé nákupů. Pokud nakoupíte ve větším objemu, je cena letenky poměrně zanedbatelná a to zejména díky outletovým centrům.

Článek

Oblíbeným místem pro nákupy jsou v Las Vegas promenády plné obchůdků v jednotlivých velkých hotelech. Zde hledejte značky jako Hugo Boss, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana či například i luxusní značku mobilních telefonů Vertu (v hotelu Wynn). Vyjma již zmíněného hotelu určitě stojí za to promenády v hotelech Mirage či Caesars Palace, záleží na tom, jaká vám sedí atmosféra.

Obchodní centra jako jsou pražský Chodov či Palladium v Las Vegas naleznete také. Jistou obdobou jsou komplexy Miracle Mile Shops a Fashion Show Mall.

Obchodní centra nezklamou

V Miracle Mile Shops objevíte spíše obyčejnější a pro Čechy méně známé značky - jmenujme například Gap, Bebe, Herve Leger nebo Eddie Bauer. Dámy možná zaujme značka Victoria´s Secret.

Ve Fashion Show Mall na vás čekají známé značky, kvalitní elektronika a vše, co se od podobného centra čeká. Značky Marciano, Diesel, Guess či Lacoste jsou jasnou zárukou toho, že budete mít co nakupovat.

Outlety v USA frčí

Není outlet jako outlet. Vůbec nesrovnávejte české outlety s těmi americkými - alespoň tedy ne Las Vegas Premium Outlets. Deset minut taxíkem z centra vám bude trvat cesta do ráje levných nákupů. Značky jako Ralph Lauren, Lacoste, Calvin Klein, Guess nebo Burberry za velmi nízké ceny zaujmou snad každého. Doporučujeme vyhradit si na toto centrum celý den.

Takovým typičtějším outletem je Las Vegas Outlet Center, což je s trochou nadsázky jedna velká hala, která nabízí sice podobné značky jako Premium Outlets, ale za nižší ceny. Daň je zcela jasná, musíte si vaši velikost vyhrabat jako v second-handu. Návštěvu zde doporučujeme jen v případě, že chcete opravdu ušetřit.

Premium Outlets jsou dle magazínu VIPmag nejlepší volbou pro levné ale kvalitní nákupy ve velkém. Pro ty dražší zkuste hotely Wynn a Mirage.

Pět údajů, které by vás mohly zajímat

- víza do USA stále platí a vyjdou vás i s kurýrními poplatky na 2412 Kč na osobu

- časový posun v Las Vegas je v době zimního času minus 9 hodin

- přímý let Praha - Las Vegas v dnešní době neexistuje, čeká vás tak buď přestup v New Yorku s ČSA či v Atlantě s Delta Airlines

- nepočítejte s tím, že byste v Las Vegas (ostatně jako v celém USA) nakoupili levně moderní mobilní telefony, v tomto odvětví zaostává USA daleko za Evropou

- co se vyplatí nakupovat ve velkém: oblečení, kosmetika, hodinky, některé voňavky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám