Hlavní obsah

Jihočeský kraj se snaží přitáhnout turisty i na podzim. Láká na soutěž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeský kraj chce navázat na vydařenou letní sezonu, láká turisty i na podzimní pobyty. Připravil soutěž o dovolenou v jednotlivých destinacích a proplatí některým návštěvníkům dvou- i vícedenní pobyty.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Orlík (ilustrační foto)

Článek

Dlouhodobě mu však na podzimní turistickou sezonu schází větší atrakce, jako například aquaworldy a wellness centra.

„Naší snahou je podpořit jihočeské podnikatele v turismu tím, že jim pomůžeme prostřednictvím Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) přivést tolik potřebnou klientelu. Nemyslíme si, že bychom měli podnikatelům dávat peníze, ale chceme motivovat návštěvníky, aby přijeli a peníze tady utratili. Je tam multiplikační efekt,“ řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Ředitel JCCR Petr Soukup upřesnil, že na zájemce čekají slevy i bonusy na webu www. dovolena.jiznicechy.cz.

Hrad Veveří se chlubí novou trasou

Tipy na výlety

„Tam jsou také uvedeny přesné informace k soutěži,“ upozornil. Vyhrát může celkem deset návštěvníků jižních Čech, kterým bude proplacena v devíti případech dovolená nejméně na dva dny do deseti tisíc korun, absolutní vítěz dostane dvacet tisíc.

Výherci se budou losovat z voucherů JCCR v průběhu podzimu, tedy v září, říjnu a v listopadu. Mezi vybranými destinacemi jsou například Českokrumlovsko, Písecko-Blatensko, Třeboňsko, Lipensko, Šumavsko, Česká Kanada nebo Toulava.

Změna infrastruktury

„Koronavirus přinesl změnu struktury návštěvníků a už nelze spoléhat na příliv turistů z Asie. Bez vybudování infrastruktury, jako je aquapark, wellness a další, se prostě nehneme. Je tady řada brownfieldů, jako například letiště, které si říkají o takové využití. Chceme změnit infrastrukturu tak, abychom přilákali movitější turisty na delší dobu,“ vysvětlil hejtman Kuba.

Podle něho je právě na pozemcích u letiště prostor pro projekt například vodního světa. „Jsme na začátku jednání s investory, ale myslím, že zrovna na těchto pozemcích by mohl podnikat silný investor v oblasti zábavního průmyslu. Samozřejmě že investorem by nebyl Jihočeský kraj, ale napadají mě například projekty metodou PPP,“ doplnil.

Tomáš Polanecký z JCCR dodal, že nyní lákají podzimní jižní Čechy turisty třeba na jednotlivé akce. „Chystají se pivní slavnosti, zrovna skončila hojně navštěvovaná výstava Země živitelka a například cyklisté by měli objevovat trasu u Blanice i Otavy,“ doplnil.

Židovské muzeum v Praze slaví 115 let. Vlastní unikátní sbírky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám