Hlavní obsah

Itálie chce pomoct ekonomice. Rozdá lidem vstupy na termální koupele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská vláda se rozhodla pomoct ekonomice příjemným způsobem. Vyhradila asi 53 milionů eur (1,3 miliardy korun) na vouchery, které budou moci lidé uplatnit v lázeňství, mimo jiné na termální koupele či bahenní zábaly. Zájem o poukázky byl v týdnu tak vysoký, že webová stránky, kde se mohli lidé registrovat, nápor neustála a spadla.

Foto: Profimedia.cz

Itálie se pyšní stovkami horkých pramenů.

Článek

Návštěvy lázní a wellness podniků spadly kvůli pandemii o 70 procent, uvádí server Independent. Vláda se proto rozhodla odvětví pomoct právě bezplatnými vouchery pro obyvatele.

Prozatím bylo odesláno přes milion žádostí o poukázky, mezi žadateli bylo nejvíce obyvatelů, kteří v lázních nikdy předtím nebyli. Nakonec na bezplatné vstupy dosáhlo 265 tisíc žadatelů, každý jednotlivý voucher má hodnotu 200 eur (pět tisíc korun).

Úkryt s výhledy. Designový bivak v Dolomitech nabízí znaveným turistům přístřeší

Cestování

„Jde o velký úspěch a velmi účinný způsob, jak znovu rozjet lázeňské odvětí a stimulovat ekonomiky, protože každé euro utracené na termální koupele znamená dalších šest na restaurace či ubytování,“ pochvaluje si prezident lázeňské organizace Federterme Massimo Caputi.

Pomáhají i plicím

Před pandemií navštěvovaly tři stovky termálních lázní zhruba tři miliony lidí ročně. V Itálii se díky jejímu geologickému charakteru nachází množství přírodních horkých pramenů. „Narazíte tu na prameny vhodné pro léčbu nejrůznějších onemocnění, od lupénky po artritidu,“ vysvětluje Caputi. „Termální koupele také pomáhají s poškozenými plícemi, proto jsou perfektní pro ty, co prodělali covid,“ doplnil.

Na termální koupele narazí návštěvníci například v Toskánsku, u jezera Garda, nebo v Lombardii.

Létající taxi v Římě? Cestující by mohlo vozit z letiště už za několik let

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám