Hlavní obsah

Hotel, ve kterém by se klaustrofobik neubytoval

Novinky, fis

Jako cestovní kufr pro obry vypadá miniaturní německý hotel. Hosté v něm mají k dispozici pouze prostor zhruba o velikosti necelé tři metry na metr a půl. Za posledních deset let se v netradičním hotelu ubytovalo několik tisíc lidí.

Foto: Profimedia.cz

Najíst se turisté mohou v restauraci poblíž hotelu.

Článek

V Lunzenau v Německu vyrostlo v roce 2004 nápadité ubytovací zařízení. Jmenuje se Kofftel, šetří místo a vlastně i peníze. Jedna noc tam hosta vyjde v přepočtu asi na 400 korun.

Těm, kteří se během dovolené do hotelu chodí skutečně jen vyspat, v maličkém pokojíku prakticky nic nechybí. Je v něm palanda, umyvadlo i toaleta. Jen do sprchy musejí ven.

Foto: Profimedia.cz

Místo je ve velkém kufru jen pro dva hosty.

Tvůrcem hotelu, který britský deník Daily Mail označuje za nejmenší na světě, je šestapadesátiletý průvodčí Matthias Letterman. Ten se snažil, aby hotel designově a tematicky souvisel s cestováním a železnicí.

Foto: Profimedia.cz

Hosté německého mini hotelu před dveřmi svého pokoje

Letos Kofftel slaví výročí 10 let své existence. Za tu dobu zařízením prošlo více než 3000 hostů. Soudě podle názorů, které mohou psát přímo na vnitřní stěny „kufru“, stísněný prostor nikoho neobtěžuje. Naopak si podle slov Lettermana tento hotel všichni turisté zamilovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám