Hlavní obsah

Do horských bud se vracejí velkoplošné turistické mapy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donedávna tvořily nedílnou součást vestibulů horských bud, ale i škol a různých institucí, než je nahradily elektronické mapy v mobilech a reklamní letáky. Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) se dnes snaží vrátit klasické interiérové mapy na původní místa.

Foto: Správa KRNAP

Ochranáři vracejí do Krkonoš velkoplošné mapy.

Článek

Velkoplošné nástěnné mapy aktualizované o nejnovější poznatky pomohou turistům k lepší orientaci v horském terénu. „S vydavatelem turistických map jsme zajistili aktualizaci mapového podkladu, zanesli do něj poslední změny v podobě nových klidových území a nyní tuto mapu přinášíme našim partnerům, samosprávám, školám a dalším krkonošským institucím,“ popisuje ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

Mapy o velikosti 100 × 140 centimetrů jsou na laminovaném kartonu odolném vůči špíně a UV paprskům. Ochranáři dosud mají k dispozici pět set kusů těchto map.

„Během příštího jara rozšíří krkonošskou turistickou infrastrukturu dalších třicet tři venkovních stojanů s těmito mapami, které budou sloužit návštěvníkům Krkonoš na významných křižovatkách,“ doplnil mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Mapy budou k dispozici i provozovatelům horských bud a penzionů.

Rytířské sály pardubického zámku jsou opět přístupné

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám