Hlavní obsah

Ďáblův most v Německu je fotografickým evergreenem

Novinky, mšv

Existuje jen málo mostů, které by byly fotograficky tak vděčné jako německý Rakotzbrücke. Dokonale zahnutá kamenná klenba totiž vytváří na hladině jezírka kompletní kruh a místo tak působí velmi mysticky a tajemně. Není divu, že se v minulosti lidé domnívali, že se jedná o dílo samotného vládce pekel a přiřkli mu tak přezdívku ďáblův most.

Foto: Profimedia.cz

Ďáblovu mostu svědčí každé roční období. Podzim mu ovšem dodává romantický nádech.

Článek

Rakotzbrücke není jediným mostem, který měl podle lidových pověr postavit ďábel. Další takové se nacházejí třeba ve Švýcarsku, Španělsku či Itálii. Co mají všechny společného je ovšem dokonalý tvar a elegantní oblouky. Lidé totiž věřili, že podobné konstrukce jsou natolik zázračné a zároveň lidem nebezpečné, že je zkrátka nemohl vybudovat nikdo jiný než vládce pekel. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Odraz na hladině vytváří dokonalou optickou iluzi.

Německý ďáblův most, který leží na východě Německa u vesničky Kromlau, byl vystavěn v roce 1860. Nikoli však nadpřirozenými silami, nýbrž člověkem. Je nesporné, že vždy přitahoval pozornost. Když se totiž oblouk zrcadlí na stojaté vodě jezera, tvoří téměř dokonalý kruh, který skutečně může působit až mysticky.

Foto: Profimedia.cz

Most byl postaven v druhé polovině 19. století.

S tímto záměrem byl ale samozřejmě most postaven. Díky této dech beroucí iluzi je Rakotzbrücke velmi oblíbeným místem fotografů, kteří hladově čekají na správné světlo, aby si odsud mohli odnést nějaký vlastní povedený snímek.

Klidná příroda parku ovšem přitahuje i běžné návštěvníky. Ti se sem mohou také podívat zcela zadarmo, jen vstup na most samotný je zakázán z důvodu ochrany této unikátní konstrukce. Pohled na Rakotzbrücke je ale nejmagičtější přímo z hladiny jezera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám