Hlavní obsah

Čínský hotel si vysloužil kritiku kvůli výběhu s ledními medvědy

Údajně první hotel s ledními medvědy vznikl v čínském Charbinu. Ubytovací zařízení slibuje návštěvníkům výhled na výběh těchto šelem ze všech 21 pokojů a z dalších společných prostor. A zájem je prý obrovský. Stejně tak velká je ovšem i kritika ze stran ochránců zvířat, podle nichž medvědi patří do volné přírody, a ne do hotelu, uvádí server CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hoteloví hosti mají ze všech pokojů výhled na lední medvědyVideo: Reuters

 
Článek

Polar Bear Hotel je součástí zábavního parku Polarland, otevřel se ve zkušebním provozu minulý pátek. Návštěvníkům slibuje v celkem 21 pokojích výhledy na živé lední medvědy. „Ať už jíte, hrajete si nebo spíte, medvědi vám budou dělat společnost,“ uvedl hotel.

Mluvčí zábavního parku Jang Liouová agentuře Reuters řekla, že vnitřní výběh je jen malou částí prostoru, v němž se mohou medvědi pohybovat. Zvířata budou pouštěna ven, kdykoli to dovolí teplota a kvalita vzduchu. Zájem o ubytování, kde se ceny pohybují mezi 1888 a 2288 jüany (6380 až 7730 korun) je podle mluvčí enormní a na zkušební období už je zcela plno.

Foto: Profimedia.cz

Do výběhu ledních medvědů mají návštěvníci výhled z pokojů.

Ochránci zvířat ovšem hotel za jejich hlavní atrakci kritizují. „Lední medvědi patří do Arktidy, nikoli do zoologických zahrad, prosklených výběhů v akváriích nebo hotelů,“ uvedl viceprezident organizace PETA Jason Baker. „V přírodě jsou medvědi aktivní až 18 hodin denně, kdy se mohou toulat a užít si skutečný život,“ doplnil.

Medvěda zavřeli do obchodního centra

V Číně přitom nejde o první takový případ. V roce 2016 obletěly internet záběry z obchodního domu v Kantonu, kde byla pro potěchu návštěvníků rovněž vystavena samice lední medvěda jménem Pizza, jíž se přezdívalo nejsmutnější lední medvěd světa. Po vypsání mnoha petic bylo zvíře vráceno do přírodní rezervace.

Lední medvědi jsou podle Mezinárodního svazu ochrany přírody klasifikováni jako zranitelní, což spadá do kategorie obecného ohrožení. Znamená to, že tento druh čelí vyhynutí ve střednědobém období, pokud nedojde ke změnám podmínek.

Jako orlí hnízdo. Čínský klášter vyrostl na vysokém skalním sloupu

Cestování

Anketa

Přijde vám v pořádku, aby byli lední medvědi hlavní atrakcí hotelu?
Ano, nemám s tím problém
6,6 %
Ne, nelíbí se mi to
91,1 %
Je mi to jedno
2,3 %
Celkem hlasovalo 1574 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám