Hlavní obsah

Cestující žil tři měsíce tajně na letišti. Bál se ho opustit kvůli covidu

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři měsíce žil 36letý Aditya Singh v utajení na jednom z nejrušnějších letišť světa. Na chicagské O’Hare přiletěl z domovského Los Angeles 19. října a nikdy jeho prostory neopustil, prý kvůli obavám z koronaviru. Teprve minulou sobotu byl odhalen zaměstnanci aerolinek a následně zatčen policií, která ho obvinila z nedovoleného vniknutí a krádeže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dlouhou dobu se Singh zdárně vyhýbal zrakům letištní ostrahy. Podařilo se mu totiž najít identifikační kartu jednoho ze zaměstnanců, která mu poskytla přístup do bezpečných částí budovy, uvedl server Chicago Tribune. Jiní cestující pak muže při jeho několikaměsíčním pobytu obdarovávali jídlem.

„Takže vy mi říkáte, že neautorizovaná osoba, která tam není zaměstnaná, přebývala v bezpečné zóně letištního terminálu od 19. října do 16. ledna a nikdo ji neodhalil? Chtěla bych tomu porozumět,“ nechala se slyšet soudkyně Susana Ortizová. „Soud tato fakta shledává poměrně šokujícími,“ doplnila a uvedla, že považuje Singha za riziko.

Uprchlá kočka se 11 dní skrývala na newyorském letišti ve stropě

Cestování

Muž, který je aktuálně nezaměstnaný, ovšem nemá dosud žádný záznam v trestním rejstříku. Normálně přebývá v Los Angeles se spolubydlícími. Státní zástupkyně uvedla, že se zkrátka bál opustit letiště kvůli covidu.

Nepředstavuje riziko, uvedly úřady

Kauce na mužovo propuštění z vazby byla stanovena na tisíc dolarů (necelých 22 tisíc korun) a Singh má aktuálně zakázaný vstup na letiště. Další slyšení u soudu proběhne 27. ledna.

„Nemáme vyšší prioritu, než je bezpečnost a ochrana našich letišť, o něž se stará koordinovaný tým,“ uvedlo chicagské oddělení pro letectví CDA. „Ačkoli se incident nadále vyšetřuje, došli jsme k závěru, že tento muž nepředstavuje žádnou bezpečnostní hrozbu pro letiště či veřejnost,“ uzavřel úřad.

Nákladní letadlo muselo nouzově přistát po střetu s hejnem ptáků

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám