Hlavní obsah

Cestující skončil u soudu. V letadle odmítl roušku a dal stevardovi hlavičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatčením skončila cesta 24letého pasažéra společnosti Ryanair. Na nedávném letu z ostrova Tenerife do Manchesteru se totiž opil, odmítal si nasadit roušku, dal stevardovi hlavičku a následně se snažil obejmout letušku. Pilot chtěl původně nouzově přistát, ale to se mu nakonec kvůli omezenému provozu letišť nepovedlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Brit Daniel Hendry měl už před odletem z Tenerife vypít tři čtvrtiny lahve vodky. Nadmíra alkoholu ho při cestě pak dostala do agresivní nálady, kdy začal personálu vyhrožovat zbitím, uvádí server Independent.

K fyzickému obtěžování se nakonec i uchýlil, kapitán letadla měl proto v plánu nouzově přistát. Vlivem pandemie však řada letišť nefunguje jako za normální situace, let musel proto pokračovat až do Manchesteru.

Ihned po přistání si pro Hendryho došla policie. Kdosi z cestujících situaci natočil, a když mladíka strážci zákona vyváděli z letadla, zbytek pasažérů jim aplaudoval. Muž prý způsobil škody i policejní dodávce, když hlavou mlátil do dveří a oken. Nakonec skončil u soudu.

„Křičel, na každého řval,“ uvedl cestující téhož letu Brian Yim pro list Manchester Evening News. „Většina pasažérů přitom byli staří lidé,“ doplnil. „Já vedle něj sice neseděl, ale jeho sousedé měli docela smůlu. Cestujícím sprostě nadával a byl agresivní k posádce.“

Podle obhájkyně Rebeccy Wrackové se Hendry za své chování kaje. Naneštěstí si prý události z letadla pamatuje jen velmi mlhavě. Začátkem března ho čeká další slyšení u soudu, kde bude potrestán za vkročení do letadla v opilosti.

Dvacetičlennou rodinu vykázali v USA z letadla kvůli jedné roušce pod nosem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám