Hlavní obsah

Dvacetičlennou rodinu vykázali v USA z letadla kvůli jedné roušce pod nosem

Společnost American Airlines měla vykázat z letadla celou rodinu o 20 členech poté, co jednomu z nich omylem sjela rouška pod nos. Posádka byla podle Scotta Wilsona, jenž byl mezi vyhozenými, nesmlouvavá, přestože se za rodinu postavili i další cestující. Aerolinky incident okomentovaly lapidárně - rodina prý nedodržela nařízení ohledně roušek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K inkriminovanému letu došlo před několika dny na lince ze Salt Lake City do Dallasu, kde chtěla rodina chytit navazující spoj na Havaj, uvádí server Independent. Podle Wilsona se členové, mezi nimiž bylo 10 dětí a 10 dospělých, usazovali na svých místech, když jednomu z nich náhodou sjela rouška pod nos. Ihned si ji však upravil a nasadil správně.

Jeden z členů posádky ovšem ihned zakročil a řekl rodině, že má opustit letadlo. „Chtějí, abychom vystoupili? Můžeme si o tom nejprve promluvit?“ měl se Wilson otázat personálu. „Nikdo se o tom s námi vůbec nebavil,“ doplnil.

Další spolucestující se prý snažili vykázaných pasažérů zastat, avšak neúspěšně. „Kolem nás byly rodiny, co se za nás postavily a řekly, že je to celé nesmysl,“ cituje Wilsona server Independent.

Nakonec odletěli

Skupina tedy nakonec opustila letadlo, ale další agenti u odletových bran byli prý shovívavější. Rodina tak téhož dne nakonec odletěla, ačkoli roztroušená v letadlech dopravců American, Delta a United Airlines.

Společnost American Airlines, se kterou měla rodina letět původně pohromadě, událost potvrdila. Uvedla však, že cestující na příslušné lince byli nahlášeni, protože se nechovali v souladu s nařízeními o povinných rouškách, které vyžadují mít zakrytý nos i ústa. „Zákazníci byli požádáni, aby letadlo opustili, let krátce poté pokračoval,“ uzavřel mluvčí.

Turisté na Bali musejí za nenošení roušky dělat kliky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám