Hlavní obsah

Cestovní kanceláře nabídnou na zimní sezónu nové exotické destinace

Bahamy, Panama či ostrov Rodrigues patří k novinkám českých cestovních kanceláří na zimní exotickou sezónu. Cestovky také rozšíří nabídku pobytů na ostrov Zanzibar a do Ománu. Přibudou rovněž poznávací zájezdy mimo jiné do Číny, Botswany či Barmy. Nabídka zájezdů do Mexika se naopak zúžila. Ceny exotických zájezdů se kvůli silnému kurzu dolaru zvýší v řádu jednotek procent, nejvíce na Kubu. Vyplývá to z ankety ČTK mezi prodejci zájezdů.

Foto: Profimedia.cz

Exotická dovolená pomůže překlenout dlouhou zimu.

Článek

Cestovní kancelář Alexandria připravila na zimní sezónu nové poznávací zájezdy ostrovem Srí Lanka, severní a jižní okruh Indií, dále do Číny, Singapuru a Malajsie. CK Fischer na zimu rozšířila nabídku o Bahamy či Panamu. „K dalším novinkám patří ostrovy Zanzibar a Mayotte, ománské letovisko Muscat nebo Rodrigues, ostrov v Indickém oceánu 600 kilometrů od ostrova Mauricius,“ uvedl mluvčí CK Jan Osúch.

„Připravili jsme nové programy poznávacích zájezdů do Jihoafrické republiky, Botswany, Srí Lanky, Barmy a Japonska. Dále jsme rozšířili nabídku pobytových zájezdů v Karibiku. Velký nárůst očekáváme u Kuby a dále u Dominikánské republiky,“ řekl mluvčí Čedoku Hynek Špinar.

„Chystáme řadu novinek, včetně exotických destinací. Zatím je však pro nás brzy prozrazovat více. Očekáváme, že v letošní zimní sezóně bude nejvyšší poptávka po Egyptu. Kdo se chce ohřát, tomu doporučuji zejména letovisko Hurghada nebo Marsa Alam, které nabízí příjemné počasí i v zimě a teplota moře tam neklesá pod 23 stupňů Celsia,” řekla Novinkám obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Berberi.

„Výhodou Egyptu jsou příznivé ceny a velmi dobrá kvalita služeb. Letoviska navíc nejsou v zimě přeplněná. Je to letos výborná destinace i proto, že nedošlo ke zvýšení průměrné ceny. Zájezdy jsou letos dokonce v průměru o 200 korun nižší,“ dodává Berberi.

Cesty na východ

Cestovní portál Letuška.cz má letos nově v nabídce výlety po památkách a městech Indie luxusním vlakem Mahárádž express. „Jedná se o mimořádný cestovatelský zážitek prodchnutý luxusem a komfortem,“ uvedla Šárka Litvinová, spolumajitelka společnosti Asiana, která portál provozuje.

„Očekáváme opět velký zájem o Spojené Arabské Emiráty, které se stávají stále více dostupnou destinací nejen díky bezvízovému styku, ale především díky velké variabilitě termínů letecké přepravy. Navíc krátká doba letu zvyšuje atraktivitu této destinace,“ uvedla mluvčí CK Firo-tour Eva Němečková.

Podle portálu Invia.cz se nabídka zájezdů do Mexika zúžila, protože letecká společnost Travel Service tam zrušila charterový spoj. Na ostrov Zanzibar a do Ománu se nabídka zájezdů naopak rozšířila díky novému spojení aerolinek Fly Dubai. „Omán je pro české turisty novou destinací, která disponuje nově vystavěnými přepychovými hotely v přístavním městě Salalah, nabízí naprostý klid a mimořádnou atmosféru. Nabídka zájezdů do Ománu je však omezená,“ uvedl marketingový ředitel cestovního portálu Michal Tůma.

Exotické zájezdy zdražily v řádu jednotek procent kvůli posílení amerického dolaru. Nejvíc stoupnou ceny dovolených na Kubě, které ovlivnilo především oteplení vztahů s USA, nárůst poptávky a související růst cen hotelů.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Anketa

Vyrážíte se v zimě zahřát k moři?
Ano, pravidelně.
23,3 %
Ano, už jsem byl(a) několikrát.
16,3 %
Byl(a) jsem zatím jen jednou.
23,3 %
Ne, na dovolenou jezdím v létě.
37,1 %
Celkem hlasovalo 43 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám