Hlavní obsah

Cestovatel na svá záda umístil to, co jiní vytváří na zdech a stolech

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovatelská mapa - maličkost, která dělá obrovskému množství lidí prahnoucích po poznávání světa nemalou radost. Někteří si zakreslují státy, které již navštívili, do nejrůznějších slepých map a jiní zapichují barevné špendlíčky do světové mapy na zdi. Devětapadesátiletý Američan William Passman posunul tento zvyk na novou úroveň. Mapu přenesl na svá záda v podobě tetování.

Foto: Profimedia.cz

Američanova záda začínají hýřit všemi barvami.

Článek

Každý, jehož pravidelným cílem cest nejsou jen Rimini, Zadar nebo pobřeží Costa Brava, si rád zaznamenává, které země už navštívil a jaké destinace mu na seznamu nenavštívených států ještě zbývají. William Passman se rozhodl nechat si na záda vytetovat světovou mapu a nyní vybarvuje každou zemi, kterou navštíví.

Foto: Profimedia.cz

Passman díky tetování nezapomene, kam kdy cestoval.

Finanční poradce z americké Louisiany vlastní cestovní pas teprve od roku 2006, ale stihl za uplynulých sedm let navštívit už více než sedm desítek zemí. Aby si pamatoval, které státy už viděl, vždy si nechá danou zemi po návratu z cest vybarvit jinou barvou. Postupně tak na jeho zádech vzniká gigantický světový atlas vyvedený v barvách. A jeho netypický suvenýr z cest přitahuje značnou pozornost ostatních cestovatelů.

Foto: Profimedia.cz

Návštěva Ruska Američana pořádně zabolela.

„Obecná reakce na mé tetování bývá skvělá, mnoho baťůžkářů mi už říkalo, že nad něčím takovým vždy přemýšleli,” uvedl Passman, který od nabytí pasu stihl procestovat značnou část Jižní Ameriky, Evropy, jih Afriky a Austrálii. Tvrdí, že chtěl vždy víc cestovat, ale dostal se k tomu až nyní, když je už v důchodu.

Zážitek na vodopádech

„Jednoho rána jsem se probudil a říkal jsem si, co se to stalo se všemi těmi mými cestovatelskými plány, které jsem měl, když jsem byl mladší,” uvedl Passman, jehož oblíbenou vzpomínkou je návštěva vodopádů Iguazu na argentinsko-brazilské hranici, kde zjistil, že si všichni fotí jeho záda místo vodopádů.

Foto: Profimedia.cz

Cestování Američanovi změnilo život.

„Když jsem se otočil, uvědomil jsem si, že jsou fotoaparáty lidí namířené na má záda a ne na vodopády. Byl to krásný pocit,” dodal Passman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám