Hlavní obsah

Cesta kolem světa za 138 dní? Bude v roce 2022 a vyjde na milion

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výletní plavby se letos vlivem pandemie skoro nekonaly. Kdo si bude chtít dovolenou v plovoucím městě přespříští rok vynahradit, může vyrazit na cestu kolem světa. Chystá ji společnost Viking Cruises a zabere 138 dní. Pasažéři navštíví celkem 58 destinací ve 28 zemích. Za zážitek nicméně zaplatí 1,1 milionu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestující se během dlouhé plavby podívají na mnoho zajímavých míst, včetně Sydney, novozélandského Aucklandu, na Bali, do Ho Či Minova Města, Bombaje či na Havaj.

V ceně výletu ovšem není jen pobyt na lodi, ale i nejrůznější zážitky v jednotlivých destinacích. Například v Singapuru budou moci pasažéři vyrazit do světově prvního parku noční divoké přírody, píše server Mirror.

Pasažéři se o jednotlivých destinacích budou moci dozvědět také mnoho zajímavostí. Na palubě bude totiž historik, který rád poreferuje o kultuře i dějinách dané země.

Vyrazí za dva roky

Plavba se uskuteční na lodi Viking Neptune, která se do flotily společnosti připojí až v roce 2022. Bude disponovat 465 kajutami, přičemž každá má mít svůj balkon, aby se všichni cestující mohli kochat výhledy na oceán.

Vyplouvat se bude takřka přesně za dva roky, 22. prosince z floridského Fort Lauderdale. „Jsme potěšeni, že můžeme průzkumníkům nabídnout tuto novou příležitost, aby poznali svět v pohodlí,“ uvedl předseda představenstva společnosti Torstein Hagen.

Nejedná se o první plavbu kolem světa, kterou některá z výletních společností nabídla. Viking Cruises už v minulosti podnikla obdobnou cestu, byla nicméně ještě delší, pokrývala 245 dní a vyšla na skoro dva miliony.

Cesta kolem světa za 245 dní. Výletní loď vyrazila na rekordně dlouhou plavbu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám