Hlavní obsah

Do předaleké galaxie už letos. V USA otevřou obří parky s tematikou Hvězdných válek

Novinky, mšv

Fanoušci Hvězdných válek se budou moci už v letošním roce vydat do předaleké galaxie. Ve Spojených státech amerických se totiž konečně otevře tematické rozšíření dvou Disneylandů, které návštěvníky zavede do světa kultovního sci-fi, na planetu, jež zatím nebyla k vidění. Přesto jsou očekávání mnohých velmi vysoká.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve dvou zábavních parcích v USA inspirovaných Star Wars se návštěvníci dostanou na planetu, která nikdy nebyla ve filmu vidět Video: JOSHUA SUDOCK/DISNEY PARKS, Reuters

 
Článek

Rozšíření se týká hned dvou Disneylandů, jednoho na Floridě a druhého v Kalifornii. Jejich návštěvníci budou moci prozkoumat odlehlou planetu Batuu, kterou nikdy neměli možnost vidět na plátně. Přesto se podle agentury Reuters množství fanoušků už nemůže dočkat. Často čekali přes 40 let, aby mohli nějaké místo z milované ságy navštívit. Podle společnosti Disney je navíc Galaxy’s Edge (okraj galaxie) tím zatím nejambicióznějším tematickým rozšířením stávajícího parku.

Původně se uvažovalo, že se rozšíření zasadí na nějakou fanouškům známou planetu, nakonec se tvůrci rozhodli nabídnout návštěvníkům zcela nový a neokoukaný zážitek. Tím je tedy planetka Batuu ležící na vnějším okraji galaxie, jejíž hlavní město bylo kdysi součástí prosperující obchodní trasy, zatímco dnes je spíš skrýší pro pašeráky a pokoutné prodejce. Návštěvníci jsou zváni, aby se stali aktivními účastníky příběhu — mnohé z nich to samozřejmě zajímat nebude, půjde především o atrakce.

A těch nebude málo, nicméně ty dvě hlavní mají být podle tvůrců skutečně velkolepé. Jedna z nich nabídne návštěvníkům možnost „pilotovat“ hvězdnou loď Millennium Falcon, patřící Hanu Solovi, jedné z hlavních postav ságy.

Důraz na detail

Aby byla iluze předaleké galaxie dokonalá, dbají tvůrci na detaily. Nebudou proto chybět droidi, tematicky oblečení prodejci suvenýrů nebo možnost sestavit si vlastní světelný meč. S otevřením parků — v Kalifornii v létě a na Floridě na podzim — se spustí také speciální aplikace, která návštěvníkům umožní přeložit si různé nápisy v „místním“ jazyce, a zabaví je také při čekání ve frontách na atrakce. „Nebudete mít pocit, že jste v zábavním parku,“ tvrdí předseda pro parky ze společnosti Disney Bob Chapek, čímž naráží na fakt, jak autenticky bude rozšíření působit.

Běžné jídlo, jako hranolky, na Batuu návštěvníci rovněž nedostanou. Ve městě Black Spire, které je centrem planety, budou v nabídce tradiční pokrmy lokální galaktické kuchyně. Množství detailů drží Disney ovšem stále pod pokličkou, část Galaxy’s Edge v tuto chvíli ještě není zdaleka dokončená, ačkoli už budovy nabývají konkrétních tvarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám