Hlavní obsah

Beskydy lákají na jízdu sněžným korytem i po novém kluzišti

– Velké Karlovice
Novinky, Klára Fischleinová

Beskydské Velké Karlovice doplnily a zatraktivnily svůj zimní program. U sjezdovky Horal se tu v sobotu otevře nové kluziště, zahájí pravidelné dětské závody a zpřístupní snowtubingová dráha.

Foto: Resort Valachy Velké Karlovice

Běžkaři se v okolí Velkých Karlovic mohou vyřádit na několik desítek kilometrů dlouhých trasách.

Článek

Pravidelní i noví návštěvníci Rezortu Valachy v Beskydech se mohou v sobotu i v neděli účastnit speciálního programu, k jehož uskutečnění pomohlo organizátorům velkou měrou počasí.

Teploty okolo bodu mrazu vytvořily ideální podmínky například pro udržení ledové plochy nového kluziště. To bude ve Ski aréalu Razula uvedeno do provozu v sobotu stejně jako sněžné koryto, které je připraveno na řádění dospělých i dětí ve speciálních gumových člunech.

Kromě bruslení a snowtubingu tu lze navštívit také stometrovou sáňkařskou louku a ti nejmenší budou mít poprvé příležitost zúčastnit se v neděli po poledni závodů pro dětské lyžaře na sjezdovce Horal. Ty se tady budou počínaje tímto víkendem konat každou neděli.

Dospělí, kteří by si také rádi zazávodili, mohou už tento víkend začít trénovat na běžkařskou Karlovarskou padesátku, a to přímo na trati. Závod se pojede v sobotu 26. ledna. Na rekreační běžkaře čeká v oblasti Velkých Karlovic pavučina utkaná ze 40 kilometrů upravovaných tras.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám