Hlavní obsah

Austrálie se mezinárodní turistice otevře zřejmě až v lednu

Novinky, mšv

K otevření australských hranic v tomto roce už zřejmě nedojde. Nastínil to Josh Frydenberg, který v australské vládě odpovídá za ekonomiku. Ten očekává, že k obnovení mezinárodní letecké dopravy dojde až v lednu 2021, píše server News.com.au.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K normálnímu stavu jako před pandemií se Austrálie nenavrátí ani po otevření hranic. „Od 1. do 30. ledna se dá očekávat, že bude zrušen zákaz cestování, ale i nadále bude po vstupu do země vyžadována dvoutýdenní karanténa,“ stojí v prohlášení. „Povede to k příjezdům dočasných i stálých návštěvníků, ale v menší míře, než bylo běžné.“

Server News.com.au zdůrazňuje, že by se lidé neměli radovat předčasně, protože se situace může ještě změnit. Frydenberg potvrdil, že zatím nebylo nic definitivně rozhodnuto, jde o odhady a předpoklady. Jako první by se do země mohli začít navracet například mezinárodní studenti, kteří by se po příjezdu nevyhnuli karanténě.

Předpokládá se, že do konce roku bude do Austrálie umožněn vstup pouze jejím občanům nebo lidem s trvalým pobytem. Dále také Novozélanďanům a skutečně hrstce mezinárodních studentů. Na některých místech navíc bylo znovu zavedeno omezení pohybu, například v Melbourne.

Poslední Jumbo Jet se loučil s Austrálií. Nakreslil na radaru klokana

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám