Hlavní obsah

Australanka našla způsob, jak cestovat takřka zadarmo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madolline Gourleyová z Austrálie si přivydělává jako profesionální chůvička domácích mazlíčků. A díky práci se jí daří cestovat takřka zadarmo; na ubytování ušetřila údajně už 28 tisíc australských dolarů, což je skoro 460 tisíc korun. O své know-how se podělila na blogu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednatřicetiletá Gourleyová, která pochází z Brisbane, už díky hlídání domácích mazlíčků, zejména koček, procestovala Austrálii a Spojené státy americké. Své služby nabízí skrze portál TrustedHouseSitters a o zvířata se stará v době, kdy jejich majitelé odjedou například na dovolenou, uvádí server Independent.

V rámci svého zatím nejambicióznějšího itineráře cestovala 75 dní napříč USA. „Starala jsem se o 15 koček a devět různých domovů napříč sedmi městy v zemi. Začala jsem v Seattlu, odkud jsem putovala do Austinu či New Yorku, kde jsem pobývala ve čtvrtích Chelsea, South Park Slope a Prospect Heights,“ vyjmenovala žena některé z destinací svého pobytu. Navštívila také Salt Lake City, Denver, Chicago a Portland.

Aktuálně se poohlíží po práci v Kanadě, konkrétně v Torontu a Québecu. V Austrálii má jinak žena zcela standardní kancelářskou pozici.

„I když mi hlídání domů a koček ušetřilo spoustu dolarů za ubytování, pořád potřebuji peníze na letenky, abych se mohla dopravovat. Znamená to, že během té méně vzrušující části života pracuji normálně od pondělí do pátku v Brisbane a dávám si stranou peníze na své další dobrodružství,“ uvedla žena, která o svých zážitcích píše blog One Cat at a Time.

V několika polských městech nahradí průvodce mobilní aplikace

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám