Hlavní obsah

A zase ty United. Pasažéři seděli 14 hodin v letadle kvůli závadě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké aerolinie United mají další černý puntík. Pasažéři letu z New Jersey do Hongkongu se tentokrát na 14 hodin zasekli v letadle, které muselo nouzově přistát na kanadském letišti Goose Bay. Kvůli technické závadě se odlet protahoval, přičemž cestující nemohli letoun opustit a hladověli, napsal server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Z původní trasy se muselo letadlo odklonit kvůli zdravotním potížím jednoho z pasažérů. Když ale letadlo přistálo v kanadské provincii Labrador a Newfoundland, proměnil se let pro zbytek cestujících v naprostý horor. Kvůli technické závadě museli na palubě letadla strávit celých 14 hodin bez možnosti ho opustit — ve službě totiž nebyl žádný celní úředník. Celý zážitek znepříjemňoval fakt, že hladověli a venkovní teploty klesaly k minus 20 stupňům Celsia.

Noc se po vysilujícím čekání přehoupla v ráno, kdy zástupci letiště donesli cestujícím kávu a koblihy z kanadského fastfoodového řetězce Tim Horton. Podle mluvčího aerolinek dělal personál vše možné, aby byl cestujícím nápomocný.

Teprve po dlouhých 14 hodinách mohli lidé konečně vyjít ven. „Byl to dlouhý den,“ napsal na Twitter pasažér Sonjay Dutt, který o celém dění pomocí sociální sítě informoval. „Jsem jen velmi unavený. Palubní personál byl ovšem skvělý a velmi nápomocný, méně už pak dispečink,“ uvedl další cestující Lloyd Slade.

Později pak bylo vypraveno letadlo, které cestující dopravilo zpět na letiště Newark v New Jersey. „Omlouváme se našim zákazníkům, naše posádka dělá vše, co je v jejích silách, aby jim byla při zpoždění nápomocna,“ uvedla společnost United v prohlášení.

„Částečně se mi ulevilo, že už sedíme v novém letadle, ale posádka stále nakládá zavazadla a připravuje se, takže není jisté, kdy odletíme. Je to skoro 24 hodin, co jsme opustili Newark, takže se všichni cítíme trochu frustrovaně. Nemůžu se dočkat, až to bude za mnou,“ komentoval situaci cestující Steven Lau. Někteří pasažéři se podle něj rozhodli své cesty úplně zrušit, on sám čeká, jak se United k celé situaci postaví.

Společnost známá kiksy

Aerolinky, které v červnu začínají operovat přímé lety z Prahy do Newarku, nacházejícího se v bezprostřední blízkosti New Yorku, jsou u nás dosud proslulé zejména šokujícími incidenty.

V roce 2017 obletěla svět zpráva o brutálním vyvedení jednoho z pasažérů letadla. Nedlouho poté na palubě během přepravy uhynuli obří králík a v dalším roce také pes. Vtipnou dohru mělo poškození hudebního nástroje kanadského folkového zpěváka Dava Carrola během letu v roce 2009, který poté nazpíval píseň United Breaks Guitars (v překladu United lámou kytary), jež se stala velkým hitem.

V poslední době také společnost vzbudila posměch kvůli vydání kuchařky letadlové stravy — pro případ, že by si cestující chtěli nějaké jídlo z paluby letadla připravit i v domácích podmínkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám