Hlavní obsah

Odvážný návrh. Proslulou norskou vyhlídku by mohl zdobit hotel

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou perspektivu z proslulé vyhlídky Preikestolen v Norsku by mohl nabídnout luxusní hotel. Jeho podobu představilo architektonické studio Hayri Atak z Istanbulu. Budova by doslova visela na skalní stěně, která je jedním z nejoblíbenějších turistických míst v zemi. Jedná se však jen o návrh, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je navržen pro vyhlídku Preikestolen.

Článek

Na vizualizacích nadchne hotel svým elegantním a jednoduchým zpracováním, které je pro skandinávský styl velmi typické. Budova by prodloužila skalní stěnu a vizuálně k ní přilnula. Hotel by byl de facto zavěšen a měl několik pater, z nichž by hosté mohli shlížet na okolní hory a také na fjord Lysefjorden.

Foto: Profimedia.cz

Dominantou má být bazén vystupující z terasy.

Zdaleka nejzajímavějším prvkem by byla terasa na spodním patře, přichycená ke skále pomocí lan. Vybíhala by relativně hodně nad propast a její součástí by byl panoramatický nekonečný bazén. Zážitek jen pro nebojácné. A v případě, že by bazén nebyl vyhřívaný, tak asi i pro otužilé, protože Norsko rozhodně není země proslulá bůhvíjak teplými léty.

Návrh si klade za cíl posunout architekturu zase o kus dál. Neexistuje však zatím žádný náznak toho, že by měl hotel vzniknout.

Foto: Profimedia.cz

Terasa nabídne výhled na okolní přírodu.

V Norsku si na moderní architekturu potrpí. Důkazem mohou být například opera v Oslu nebo první evropská podvodní restaurace. Za obojími stojí světově proslulá architektonická společnost Snøhetta. Ta navrhla třeba i Památník 11. září v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám