Hlavní obsah

Hlavní kritéria pro výběr rodinné dovolené? Aktivity pro děti a výhodná cena

Novinky, mšv

Rodiny s dětmi jsou specifickou zákaznickou skupinou. Od dovolené logicky očekávají něco jiného než třeba páry a senioři. Roli při výběru zájezdu nehraje jen zvýhodněná cena pro ratolesti, ale také animační programy a další aktivity, které nabízejí dětské kluby cestovních kanceláří. Co se týče destinací, volí nejčastěji klasiku v podobě Turecka, Egypta či Bulharska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pro rodiče je při výběru jedním z nejdůležitějších aspektů, aby byl hotel, do nějž míří, uzpůsoben dětem a nabízel bohaté vyžití třeba v podobě atrakcí — hřišť, klouzaček, tobogánů a podobně. Důležitým aspektem je podle marketingového ředitele CK Exim tours Petra Kostky také pozvolný vstup do vody. „Hodně důležité jsou vybavení a poloha hotelu. Nespornou výhodu mají písečné pláže, neboť děti se na nich zabaví stavěním hradů,“ uvedl pro Novinky.

Hotely, kde fungují dětské kluby, mají cestovní kanceláře ve všech hlavních destinacích. Jsou to například Egypt, Tunisko, Turecko, Itálie, Řecko, Bulharsko nebo i Maroko či Kapverdy. „V klubech se o děti během dne postarají česky mluvící animátoři, kteří jim zajistí zábavu. Spokojené jsou všechny strany, protože děti stráví část dne se svými vrstevníky a rodiče si mohou sami odpočinout,“ konstatuje mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Hlavní je se zabavit

Kluby dětem nabízejí nejrůznější aktivity, i ty sportovní, jako jsou například plážový fotbal, stolní tenis, pétanque, gymnastika, tanec nebo i jóga. „Pak to jsou programy jako honba za pokladem, indiánské či pirátské odpoledne nebo hodiny s kouzelníkem. Velmi oblíbené jsou aktivity, při nichž se něco tvoří, třeba karnevalové masky,“ dodává Kostka.

Mezi rodinami s dětmi je možná více než u jiných skupin důležitá strava all inclusive. „Rodiče nechtějí neustále kupovat pití a zmrzliny,“ vysvětluje tisková mluvčí CK Neckermann Jana Hájičková a potvrzuje, že je důležité, aby měl hotel vyžití pro děti, ať už jsou to tobogány nebo animační programy. „Dále máme nabídku rodinných pokojů, kdy mají děti ubytování a stravu zdarma, platí pouze letenku,“ doplňuje Hájíčková.

Zájem o „family friendly” typ hotelů podle Bezděka v posledních letech konstantně roste a mezi rodinami se těší stále větší a větší oblibě. Některá ubytovací zařízení si přitom začínají uvědomovat, že by měla cílit nejen na ty nejmenší, ale i na náctileté, pro které mají rovněž animační kluby. V nich jim je k dispozici například místnost s herními konzolemi, tablety a podobně.

Reklama

Výběr článků

Načítám