Hlavní obsah

Letadlo mělo z Londýna zamířit do Düsseldorfu, nedopatřením přistálo v Edinburghu

Novinky, mšv

Velké překvapení čekalo na cestující společnosti British Airways, kteří z Londýna cestovali do německého Düsseldorfu. Místo v Německu ale přistáli v Edinburghu, kvůli chybě v letové dokumentaci. Omyl vyšel najevo, až když je posádka začala ve skotské metropoli vítat, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Cestující nedopatřením přistáli v Edinburghu, i když chtěli do Düsseldorfu.

Článek

Let byl později přesměrován a napodruhé už v Düsseldorfu přistál úspěšně, jak uvedly aerolinky. Ty aktuálně zjišťují, jak mohlo k chybě vůbec dojít. Způsobila ji zřejmě německá společnost WDL Aviation, která let zaštiťovala. „Našim zákazníkům jsme se za přerušení jejich cesty omluvili, budeme je kontaktovat ještě individuálně,“ konstatoval mluvčí British Airways.

Podle BBC není zatím jasné, kolik pasažérů bylo chybou postiženo. Aerolinky dodaly, že se nejedná o vinu pilotů, a že rozhodně nezabloudili. Jelikož bylo ale v dokumentaci špatně napsáno cílové místo, na řízení letového provozu byla trasa povolena a následně se tedy let i uskutečnil.

Někteří cestující si na chybu postěžovali na Twitteru. „Můžete mi prosím vysvětlit, jak mohl můj ranní let z London City do Düsseldorfu skončit v Edinburghu? I když je to zajímavý koncept, myslím, že nikdo na palubě se nezapsal k téhle záhadné cestovní loterii,“ napsal uživatel Son Tran.

Podle jiného cestujícího asi nikdo dostatečně nezkontroloval palubní letenky, na kterých se uvádí, kam cestující letí. Jinak by je někdo zarazil už na letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám