Hlavní obsah

V New Yorku otevřou nejvyšší venkovní vyhlídku na západní polokouli

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký New York je domovem hned několika pozoruhodných vyhlídkových bodů. Brzy k nim ale přibude nový, který má být tím vůbec nejvyšším venkovním na západní polokouli. Pozorovatelna nazvaná Edge vznikne na novém mrakodrapu, který aktuálně vyrůstá na Manhattanu v rámci developerského projektu Hudson Yards, píše CNN.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka by se měla otevřít v příštím roce.

Článek

Vyhlídka by se měla otevřít společně s celým komplexem během příštího roku. Nacházet se bude ve výšce 335 metrů, což z ní dělá největší venkovní vyhlídkovou plošinu na západní polokouli a pátou nejvyšší na světě. Na vrcholu mrakodrapu se má dále nacházet panoramatická restaurace s barem, ale také prostory pro pořádání různých událostí.

„Vyhlídka Edge pozve návštěvníky k procházce v oblacích, kde si budou moci vychutnat pohled na New York jako nikdy dřív,“ uvedl Jason Horkin z týmu, který na Hudson Yards pracuje. „Jméno pozorovatelny odráží její unikátní design, ale také pocit, kdy jste na pokraji něčeho výjimečného,“ dodává Horkin. Edge lze přeložit jako hranu či okraj.

Jakmile bude vyhlídka hotová, vyšachuje aktuálně nejvyšší newyorský pozorovací bod na Empire State Building a také vyhlídku v Rockefellerově centru. Nový mrakodrap, včetně vyhlídky, je dílem architekta Williama Pedersena. V nové čtvrti Hudson Yards po jejím dokončení obyvatelé města naleznou více než stovku obchodů a restaurací nebo také zahrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám