Hlavní obsah

Probuďte v sobě dítě: Na úplňkovou večeři lanovkou a zpět do hotelu na sáňkách

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve snaze přilákat turisty na lyžařské dovolené dělají zimní střediska často první poslední. Tu se snaží nalákat na zlevněné ubytování, jindy na dětské skipasy zdarma a někdy prostě na neotřelé zajímavosti. Nejinak tomu je i v italském Jižním Tyrolsku, kde chystají už tento pátek akci, která musí nadchnout snad úplně každého.

Foto: Profimedia.cz

Zimu nemusíte nutně trávit pouze na lyžích.

Článek

Pokud se budete v Jižním Tyrolsku o víkendu pohybovat v oblasti Sterzingu/Vipitena, zjistěte si, zda byste se ještě nemohli zúčastnit zajímavé úplňkové akce. On je tedy úplněk už v úterý, ale samotná akce, která rozhodně není jen pro turisty, se koná v pátek.

Stačí vyjet lanovkou do stanice Monte Cavallo a následně už jen za úplňku přecházet z jedné horské chaty do druhé a vychutnávat si kvalitní pokrmy z místních surovin se sladěnými víny ke každému chodu. A jak zpět na hotel? Na sáňkách či bobech vás čeká 10kilometrový sjezd po speciální sáňkařské dráze až do Sterzingu.

Zasněžené trhy

V oblasti Gitschberg Jochtal se pak rozhodli, že jeden týden (16. - 23. 3.) vymezí pro milovníky gastronomie a z okolí sjezdovek udělají s trochou nadsázky nejvýše položené farmářské trhy v zemi. Ne snad, že byste mohli co pět obloučků ochutnat sýr a jablka z nějakého stánku, ale vskutku se dočkáte mnoha akcí spojených s gastronomií a vínem.

Foto: Profimedia.cz

Na trzích objevíte vždy desítky druhů skvělých sýrů.

Speciality od místních producentů budou číhat nejen v nedalekých obchodech a restauracích, ale i v blízkosti sjezdovek. Mnoho dnů se bude vše točit kolem vína, ale hned 17. března se můžete těšit také na řemeslná piva z minipivovarů.

Nejen jídlem živ je člověk

Samozřejmě za drobnými a nápaditými akcemi se každoročně krčí investice za miliony až desítky milionů eur za účelem zlepšení prožitku ze samotných lyžařských středisek. V Alta Badii tak přichází místo vleku Roby čas nové šestisedačky Leitner. V Klausbergu budeo nová kabinková lanovka Panorama místo sedačkové lanovky, dojde ke zvýšení horní stanice, a tím by měli lyžaři získat přístup i na hlavní sjezdovky vedoucí do údolí.

Foto: Profimedia.cz

V regionu tří legendárních vrcholků je už přes 100 kilometrů sjezdovek.

V Seiser Almu nahrazuje dvousedačku Mezdi nová šestisedačka. A pravděpodobně nejednu láhev prosecca popili v oblasti Drei Zinnen, tedy Tre Cime. Tam se otevřely dvě nové modré sjezdovky na Croda Rossa. Ne že by snad to konkrétně byl důvod k takovým oslavám, ale středisko díky nim v délce sjezdovek překročilo magických 100 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám