Hlavní obsah

Dubaj se chystá na festival jídla, letos bude větší než kdy jindy

Novinky, Jakub Kynčl

Dubajský festival jídla se za uplynulé roky už poměrně pevně usídlil ve světovém gastrokalendáři. Pořadatelé pro letošní rok slibují, že bude 17denní festival, začínající 21. února, větší než v předchozích letech.

Foto: Dubai Tourism

V Dubaji se mísí světové kuchyně. Můžete si tu dát americký hamburger, italské těstoviny, japonské sushi či nepálské momo knedlíčky.

Článek

Oblíbenou stálicí Dubai Food Festivalu je tzv. plážová kantýna, kde se na jednom místě nacházejí desítky stánků a food trucků s nejrůznějšími pochutinami. V minulých letech jste mohli na pláži ochutnat vše, od nepálských momo knedlíčků, karibského kuřecího stehýnka přes lanýžové hranolky až po sladké delikatesy. Podobně jako se v Dubaji mísí restaurace a kuchyně z celého světa, je tomu tak právě i na tomto plácku zaslíbeném rychlému občerstvení vyšší úrovně.

„K vrcholům festivalu bude patřit akce 'Dubajský týden restaurací', během kterého nabídnou luxusní restaurace speciální menu za mimořádně atraktivní ceny,” řekl Novinkám Jan Osúch z Dubajského úřadu pro cestovní ruch ČR.

Ukryté gastronomické poklady

Součástí festivalu má být i obří gastronomická párty poblíž nejluxusnějšího hotelu světa Burdž al-Arab nebo projekt zaměřený na ukryté klenoty místní gastronomie, který bude lákat návštěvníky do zajímavých lokálních arabských restaurací, které by jinak při své návštěvě Dubaje dost možná minuli.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Burg Khalifa burger byl nepřehlédnutelnou atrakcí dubajského food festivalu

Chybět pak samozřejmě nebudou ani nejrůznější výstřelky, které pravděpodobně proletí sociální sítě rychleji, než je lidé vůbec stihnou spořádat. V roce 2017 se stal například hitem gigantický luxusní burger nazvaný úsměvně Burg Khalifa, který vyjma čtyř plátků wagyu hovězího obsahoval i plátek foie gras a jeho bulka byla pokryta 24karátovým zlatem. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám