Hlavní obsah

V Česku se představí portugalští předci starokladrubského koně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do České republiky míří předci starokladrubských koní. Portugalští lusitánští koně se představí v rámci 25. ročníku mezinárodní výstavy Kůň, která proběhne od pátku do neděle na výstavišti v Lysé nad Labem.

Foto: Portuguesa de Arte Equestre

Portugalské plemeno lusitánského koně je jedním z předků starokladrubských koní.

Článek

Koní se návštěvníkům přehlídky představí kolem 120, jedním z hlavních lákadel letošního ročníku bude právě plemeno lusitánského koně pocházejícího z Portugalska, jehož kořeny sahají až do prehistorie. Tato rasa se navíc společně se starošpanělskými koňmi podílela na vzniku současné podoby starokladrubského koně.

Poprvé v historii novodobého českého státu se tak podaří prezentovat jednoho z důležitých předků národní kulturní památky – starokladrubského koně, unikátního tuzemského plemene.

Lusitánského koně přijede představit portugalská škola Escola Portuguesa de Arte Equestre, která vystoupí jak v denním, tak hlavním večerním programu. Galashow je naplánována na páteční i sobotní 19. hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám