Hlavní obsah

V Číně vyroste rekordně velký vnitřní lyžařský rezort

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul největšího uzavřeného lyžařského rezortu zůstane i nadále v Číně. V Šanghaji v nejbližších letech vyroste nová budova pro zimní radovánky, která návštěvníkům nabídne hned tři různě obtížné sjezdovky, jedna z nich má prý vyhovovat i potřebám olympijských závodníků. Nelyžařům nabídne rezort Wintastar Shanghai kolem 25 atrakcí, uvedl server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Rekordně velký rezort vyroste v Šanghaji.

Článek

Budovu v Šanghaji postaví dubajská společnost Majid Al Futtaim, která stojí i za rezortem Ski Dubai, jenž se ve Spojených arabských emirátech otevřel roku 2005. Lyžařská hala v Číně má být ale třikrát tak velká, a dokonce i o něco větší než dosavadní rekordman, kterým je Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort v rovněž čínském Charbinu. Zabere asi 92 900 čtverečních metrů.

Rezort nabídne návštěvníkům nepřeberné množství zimních aktivit, a to i těm, kteří lyžovat neumí nebo nechtějí. Kromě toho bude v budově i hotel.

Výstavba Wintastar Shanghai je prvním krokem společnosti Majid Al Futtaim mimo Střední východ a severní Afriku. „Jsme si jistí, že tím zanecháme významnou stopu v oblasti vnitřních lyžařských zařízení,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Ahmed Galal Ismail. Rezort by měl podle serveru Daily Mail stát do roku 2022, kdy se v Pekingu konají zimní olympijské hry.

Přes velkolepost projektu panují obavy, zda se tak velký objekt vůbec využije. Zimní sporty totiž nejsou v Číně zrovna populární. Podle CNN jen 12,1 miliónu lidí vyzkoušelo alespoň jednou lyže, což je stěží jedno procento populace 1,38miliardového národa. Čínská vláda by ale obyvatele k zimním sportům ráda přivedla, do roku 2025 by mohlo jejich krásu objevit kolem 300 miliónů Číňanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám