Hlavní obsah

Agresivní cestující přerušil let z Perthu do Londýna, hrozí mu astronomická pokuta

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokuta v přepočtu skoro tři milióny korun hrozí cestujícímu, kvůli kterému musel být ukončen dálkový let z Perthu do Londýna. V průběhu cesty se totiž začal chovat nepředvídatelně agresivně, a posádka tak musela vyřešit dilema, zda pokračovat do cíle, přistát v Singapuru, nebo se vrátit do Austrálie. Nakonec se rozhodla pro třetí z možností, píše server The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Qantas (ilustrační foto)

Článek

Letadlo společnosti Qantas urazilo zhruba 1600 kilometrů na své 12 000 kilometrů dlouhé cestě, když nastaly problémy s pasažérem ve věku kolem 30 let. „Jeden muž se asi na hodinu zamkl na toaletách. Když z nich vyšel, začal se chovat velmi agresivně a vypadalo to, že chce napadnout jednoho z cestujících,“ uvedla pasažérka Clare Hudsonová. „Naštěstí se posádce povedlo ho po pár minutách uklidnit a odvést ho na konec letadla,“ dodala.

Po nějakých dvou hodinách cesty zvažovala posádka, co dál. Ze tří možností nakonec zvolila návrat do Perthu, protože se personálu nechtělo riskovat, že muž opět nepředvídatelně vybouchne a ohrozí tak provoz letadla. Na tak dlouhém letu by navíc každý odklon znamenal, že by posádka nemohla v cestě kvůli vzniklému zpoždění pokračovat, jak uvádějí předpisy. A tak po nějakých čtyřech hodinách letadlo opětovně přistálo na australské půdě.

Tam si narušitele ihned odvedla federální policie a muž se dostal na černou listinu společnosti Qantas, což znamená, že se s ní už jen tak neproletí. „Takový druh vyrušování nejvíce postihuje naše zákazníky a pro to máme nulovou toleranci. Pasažér byl dán na černou listinu Qantas Group, což znamená, že s námi nemůže letět po dobu, co se bude celá záležitost vyšetřovat,“ uvedl mluvčí aerolinek.

Ostatní pasažéři byli ubytováni v hotelu a na zhruba 17hodinový let se vydali až o 18 hodin později. Za vzniklou škodu teď hrozí muži pokuta, která může dosáhnout astronomické výše 180 000 australských dolarů, což je přes 2,8 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám