Hlavní obsah

Žádnou paniku. Omezení alkoholu na Baleárách nebude dřív než v roce 2020

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma týdny oznámila vláda Baleárských ostrovů, že chce zakázat neomezenou konzumaci alkoholu v all inclusive resortech. Kontroverzní nařízení, které se má vztahovat na hotely na Ibize a Mallorce, vyvolalo řadu rozporuplných reakcí. Úřady proto mírně uklidňují veřejnost, zákaz nemá přijít dřív než v roce 2020, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejenže se nařízení ještě musí doladit, vláda chce dát také dostatek času cestovním kancelářím, aby mohly informace zaznamenat, uvést je ve svých katalozích a připravit na ně klienty.

Zákaz má přispět k omezení „nespolečenského“ chování turistů, kteří se kvůli výhodám all inclusive rezortů nezřízeně opíjeli. Informace putovaly zejména do Velké Británie a Německa, jelikož právě z těchto zemí jezdí na Baleáry nejpočetnější klientela.

Hoteliéři se bojí ztrát

Zákaz neomezené konzumace alkoholu je podle vlády otázka veřejného zdraví. „Z toho důvodu nový zákon omezí pití libovolného množství alkoholu na dobu jídel (obědů a večeří). Mimo vyhrazený čas bude moci alkohol nalévat jen hotelová obsluha,“ uvedla turistická centrála na Baleárách s tím, že nová pravidla nezačnou tedy platit dříve než v roce 2020, protože spousta cestovních kanceláří už podepsala s hotely smlouvu na rok 2019 a implementovat nařízení do příští sezóny by bylo moc složité.

Vláda Baleár se rovněž nechala slyšet, že chystané změny budou muset být podepřeny novou legislativou, která se bude probírat až příští rok. Hoteliéři, kteří se logicky proti kroku ozývají nejvíce, se obávají, že je zákaz podávání neomezeného množství alkoholu tvrdě zasáhne, co se týče financí a konkurenceschopnosti. Ve výsledku by krok prý mohl ohrozit i pracovní pozice.

Baleárské ostrovy proti neukázněným turistům vystupují v poslední době čím dál víc. Vláda se chystá například zakázat párty plavby, rovněž z důvodu „nespolečenského“ chování, na nějž často doplácejí místní obyvatelé. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám