Hlavní obsah

Ve Vietnamu otevřeli pozoruhodnou vyhlídku. Podpírají ji dvě gigantické ruce

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centrálním Vietnamu otevřeli novou vyhlídku. Rozsáhlý Golden Bridge nabízí sice úchvatné pohledy do krajiny, ale to není to nejzajímavější. Lávku totiž podpírají dvě gigantické ruce, které vypadají, jako by je vystavěla nějaká prastará civilizace, napsal Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka se nachází v nadmořské výšce 1400 metrů.

Článek

Vyhlídka, nacházející se v horách u rezortu Ba na Hills Sun World, je součástí projektu, který má zatraktivnit lokalitu pro turisty. Otevřela se minulý měsíc a přitáhnout pozornost se jí zatím daří. Už jen kvůli výhledům do krajiny z výšky 1400 metrů nad mořem. „Jsme hrdí na to, že lidé z celého světa sdílejí fotografie našeho výtvoru,“ reagoval hlavní designér společnosti TA Landscape Architecture na množství snímků, které se objevily na sociálních sítích.

Most, který zhruba uprostřed podepírají ony gigantické ruce, stojí v oblasti, kde stávala v roce 1919 stanice francouzských kolonistů. Tuto minulost ale dnes už prakticky nic nepřipomíná, okolí se proměnilo na velkou turistickou atrakci s lanovkou, replikou francouzské středověké vesnice nebo upravenými zahradami. Nechybí tam dokonce ani muzeum voskových figurín. Most Golden Bridge je už pouhou třešničkou.

Názory místních na podobné zásahy do krajiny jsou ovšem smíšené, a to po celém Vietnamu. Stejná společnost, která stojí za projektem vyhlídky, nechala v roce 2016 zbudovat lanovku na nejvyšší horu v zemi Fan Si Pan, jíž se přezdívá Střecha Indočíny, a která se nachází v oblasti Sa Pa. Ta je známá mimo jiné terasovitými rýžovovými poli. Tamní obyvatelé si stěžovali, že lanovka narušila ráz krajiny a horští průvodci kvůli ní přišli o práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám