Hlavní obsah

Toužíte se projet autem v pěti kilometrech nad mořem? V Indii máte možnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horský průsmyk Kardung La, nacházející se v indickém státě Džammú a Kašmír, se tyčí v nadmořské výšce 5 359 metrů nad mořem. Ačkoliv jím nevede asfaltová cesta, na místo se pravidelně vydává množství zvědavých návštěvníků. Aby ne, vždyť se jedná o jeden z nejvýše položených silničních průsmyků na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kašmíru se nachází jedna z nejvýše položených cest pro motorová vozidlaVideo: Reuters

 
Článek

Ačkoliv je Kardung La, spojující údolí Nubra a město Léh, mnohdy považován za nejvyšší nevyasfaltovaný průsmyk na světě a na tuto informaci upozorňují i tamní informační cedule, existují i výše položené průsmyky. Tím zcela nejvyšším je podle serveru dangerousroads.org indický průsmyk Umling La.

Kardung La však láká jak místní, tak zahraniční turisty tím, že je z nejvyšších průsmyků nejlépe dostupný. Lidé tam jezdí nejen auty, ale i na motorkách, a dokonce na jízdních kolech.

„Přijel jsem na motorce se svou sestřenicí z Bengalúru. Zdolali jsme zhruba 3 500 kilometrů. Jeli jsme sem asi 15 dní. Byla to fantastická jízda. Cesta by mohla být o něco lepší, ale věřím, že se o to úřady časem postarají,” svěřil se jeden z návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám