Hlavní obsah

La Graciosa se oficiálně stal osmým z Kanárských ostrovů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanárské ostrovy dosud čítaly sedm hlavních ostrovů a několik menších. Teď k nim ale oficiálně přibyl osmý - La Graciosa, kde žije jen kolem 700 obyvatel a nejsou žádné asfaltové cesty. Místní mají teď správu ostrova částečně ve vlastních rukou, zároveň se však bojí, aby jim nový status nepřinesl problémy s množstvím turistů, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov La Graciosa je oddělen od Lanzarote asi kilometrovým kanálem.

Článek

Kanárské ostrovy mají dohromady 13 ostrovů, ale jen osm z nich je obydlených. La Graciosa mezi hlavními sedmi dosud nebyla, což se nyní oficiálně změnilo. Zasadila se o to politická strana Partido Popular, která proto oprávněně slaví úspěch. „Pro ostrov je to historický den a akt spravedlnosti,“ uvedl senátor Joel Delgado. Správně má ale ostrov zčásti zůstat pod sousedním Lanzarote.

Mezi obyvateli zároveň panují obavy, zda nebudou teď ostrovní ráj okupovat hordy turistů — dosud na La Graciosu mířilo nějakých 25 000 návštěvníků ročně.

Většina území ostrova je tvořena národním parkem Chinijo a nacházejí se na něm jen dvě města La Caleta del Sebo a Casas de Pedro Barba. Jelikož tam nejsou žádné silnice, většina obyvatel využívá k přesunu kolo. Podobně jako sousední Lanzarote je ostrov tvořen sopečnou krajinou. Kvůli malému osídlení je ale považován za skutečný ráj s okouzlujícími plážemi a čistým mořem. Od Lanzarote je oddělen asi kilometr dlouhým kanálem.

Reklama

Výběr článků

Načítám