Hlavní obsah

Znojmo je o atrakci bohatší. Turisté se podívají do hradebního opevnění

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci historie a zajímavých pohledů by měli upřít svou pozornost ke Znojmu. Ve středu měla ve městě nad Dyjí premiéru zvláštní prohlídková trasa. Provede turisty hradebním opevněním města, přičemž zavítají i do jeho věží.

Foto: Profimedia.cz

Znojmo. Ilustrační foto

Článek

Pro veřejnost bude otevřena od 28. dubna a obsáhne návštěvu pěti věží. Součástí prohlídky jsou Střelniční věž v hradebním příkopu, Vlkova věž a nové věže v jižním hradebním příkopu Nová a Prašná.

Prohlídka bude začínat vždy u dominanty města Znojma, Radniční věže a povede i kolem dosud veřejnosti neznámé Psí věže. „Ta ale zatím zůstává nepřístupná. Průvodce ale nabídne výklad o její historii,“ řekl ředitel Znojemské Besedy František Koudela.

„Znojmo je zase o jednu významnou a jedinečnou turistickou atrakci bohatší,“ uvedl starosta města Jan Grois. Po oficiální premiéře nabídla Znojemská Beseda pro zvědavce dvě prohlídky.

V dalších dnech mají možnost vyrazit na návštěvu školáci. „Provoz pro veřejnost začíná 28. dubna a potrvá až do konce října. Zhruba 105 minut dlouhé prohlídky začínají denně v 9.30 a 15.30 hodin, ve 12.30 hodin mají lidé možnost prohlídky města s průvodcem.

Reklama

Výběr článků

Načítám