Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte za ledními medvědy nebo na divoký západ

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se slaví Mezinárodní den ledních medvědů. V jeho rámci můžete zavítat třeba do pražské zoo, kde jsou připraveny speciální akce. Mezinárodní den průvodců vám zase umožní vyrazit na prohlídky zdarma třeba v Ostravě. Pokud toužíte po akčním programu, navštivte westernové městečko Stontown, kde si můžete vyzkoušet různé tematické disciplíny.

Foto: Profimedia.cz

Staňte se kovboji nebo indiány a vyzkoušejte si třeba střelbu z luku. Ilustrační foto

Článek
Praha

Matějská pouť

Už tuto sobotu začíná v Praze oblíbená Matějská pouť, která potrvá až do poloviny dubna. Návštěvníci se mohou těšit na nespočet atrakcí v podobě centrifug, horských drah, strašidelných domů nebo tradičních střelnic. Vstupné do areálu se platí pouze o víkendech a činí 30 korun. Více zde.

Prohlídka zlaté kapličky

Vyrazte s dětmi v sobotu na poznávací prohlídku Národního divadla. Malí návštěvníci nahlédnou do historie impozantní budovy, dozvědí se, jak bylo těžké divadlo vybudovat, kdo namaloval oponu a další zajímavosti. Čerstvě nabité poznatky poté mohou zúročit ve finálním kvízu. Více najdete zde.

Do zoo za medvědy

Mezinárodní den ledních medvědů se bude slavit kde jinde než v zoo. V sobotu na vás budou čekat tematické hry a nejrůznější informace o těchto působivých zvířatech žijících za severním polárním kruhem. Kdo navíc ten den dorazí s plyšovým ledním medvědem, bude mít vstupné do zoo za symbolickou korunu. Podrobnosti najdete zde.

Středočeský kraj

Putování se skřítky

Zámek v Mníšku pod Brdy na sobotu chystá speciální prohlídku pro děti. Památku si budete moci projít se skřítky, kteří si připravili bohatý doprovodný program. Zavedou vás do kouzelného sklepení, hodinové věže, ale nachystán je také výtvarný ateliér, kde budou moci malí tvůrci dát prostor své fantazii. Více se dozvíte zde.

Kaňkovský masopust

Užijte si pozvolný konec masopustní sezóny v Kaňku u Kutné Hory. Na sobotu se zde chystá průvod masek s hudbou. Po jeho skončení nebude chybět prodej zabijačkových specialit a další program. Dorazit můžete v maskách, ale i bez nich. Více zde.

Jihočeský kraj

Lví srdce

V písecké Sladovně se o víkendech konají představení ojedinělého formátu. Hlavní roli tu hrají totiž především návštěvníci, kteří pomáhají dvojici herců přemoct zlého vládce. Představení Děti Lví Srdce pracuje s digitálními efekty a v sobotu se koná třikrát denně, v neděli dvakrát. Podrobnosti o akci se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Tvořivé dílny

Přijďte si s dětmi vytvořit něco pěkného. V sobotu se v Pivovarském muzeu v Plzni konají kreativní dílny, na nichž se bude vyrábět hned několik produktů, třeba přívěšek na krk, ptáčci na dřevěném kolíčku nebo svícny a dárkové taštičky. Se vším můžete samozřejmě dětem vypomoct. Další informace zde.

Karlovarský kraj

Masopust v Ostrově

Masopustní rej zavítá o víkendu také do Ostrova. V průvodu nebudou chybět masky báby s nůší, medvěda, kobyly, kostlivce a další. Průvod vyvrcholí v masopustní veselici, kde budete moci ochutnat nejrůznější sladké i slané dobroty a za hraní kapely se pobavit. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Dětský karneval

Navlékněte masky a běžte se v sobotu pobavit na karneval v Cítolibech. Akce, která začíná v odpoledních hodinách, láká na divokou zábavu v podobě soutěží, her a tancovačky. Kdo přijde bez masky, zaplatí za vstup 30 korun. Více zde.

Liberecký kraj

Mladý chemik

Chtějí si vaše děti vyzkoušet, co vše znamená být chemikem? Pak s nimi vyrazte o víkendu do liberecké iQlandie, kde se v oba dva dny koná speciální program plný experimentování. Science show plná ohňů nabídne i možnost popovídat si s humanoidním robotem, ale nanečisto si budete moci zkusit i výcvik kosmonautů. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Výstava vláčků

V Dobrušce se bude o víkendu konat třetí ročník výstavy železničních modelů. K vidění bude několik klasických domácích kolejišť, ale i speciální železnice, která je ovládána bezdrátově pomocí chytrých zařízený. Zhlédnete také modely vyrobené na dětských modelářských kroužcích, ale své nadání si budete moci zkusit i v rámci zdejší modelářské dílny. Podrobnosti zde.

Pardubický kraj

Svitavský masopust

Za masopustním veselím můžete v sobotu zavítat do Svitav. Kromě tradičního průvodu masek nebude chybět ani občerstvení. Zatímco dospělí si jistě nenechají ujít medovinu či punč, děti se mohou těšit třeba na sladkosti v podobě valašských frgálů, trdelníků. Chybět ale nebudou ani zabijačkové speciality. Více najdete zde.

Vysočina

Westernové dovednosti

Prožijte atmosféru divokého západu. Ve westernovém městečku Stonetown se v sobotu uskuteční soutěžní klání, kterého se mohou zúčastnit děti i dospělí. Vyzkoušejte si hod tomahavkem či nožem, střelbu z luku nebo lasování a další disciplíny. Možná nakonec obdržíte titul nejlepšího lovce kožešin. Podrobnosti najdete zde.

Jihomoravský kraj

Dětské maškarní

Užijte si nedělní odpoledne plné zábavy. Ve Společenském centru Bystrc v Brně se uskuteční bláznivý karneval pro děti. Čeká na vás řada soutěží a her, tancování i hudby. Nezapomeňte si doma masky. Vstupné je za 100 a 80 korun pro děti. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Krkonošské pohádky

Kdo by neznal kultovní večerníček Krkonošské pohádky? Na živé představení můžete v neděli vyrazit do Domu kultury ve Šternberku. Setkáte se s postavou Krakonoše, ale i vychytralého a zlého Trautenberka a jeho služebnými Ančí, Kubou a Hajným. Vstupenky jsou za 80 korun. Více zde.

Zlínský kraj

Velký karneval

Navlečte bláznivé kostýmy a vyrazte na dětský karneval v Napajedlech. Tématem letošního ročníku je Co se děje v trávě. Převléct se můžete za broučky, berušky, motýly a další obyvatele hmyzí říše. Téma dokreslí soutěže a hry, ale hlavně tanec a dětská vystoupení. Podrobnosti najdete zde.

Moravskoslezský kraj

S průvodcem do Vítkovic

Mezinárodní den průvodců zavítá v sobotu také do Ostravy, kde můžete vyrazit na bezplatnou a bezesporu zajímavou prohlídku Vítkovic. Dozvíte se nejrůznější informace o továrním městě, jeho cihlovém architektonickém pojetí a zavítáte také do industriální Dolní oblasti Vítkovice, na jejímž konci je připravena soutěž. Podrobnosti zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám