Hlavní obsah

Prahu loni navštívilo přes 7,6 miliónu návštěvníků. Jezdí více Rusů i Číňanů

Novinky, mšv

Do Prahy míří stále více domácích i zahraničních turistů. Loni českou metropoli navštívilo 7,65 miliónu osob a počet přenocování se vyšplhal na rekordních 18 miliónů. Hlavní město je čím dál populárnější mezi Rusy, Číňany a Korejci. V tiskové zprávě to uvedla agentura Prague City Tourism.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z hlediska návštěvnosti rok 2017 překonal rekordy z let předchozích. Velmi nás těší, že Praha zůstává vyhledávanou a oblíbenou destinací, dokonce se zájem neustále zvyšuje,“ uvedla tisková mluvčí Prague City Tourism Barbora Hrubá. Podle ní v tom roli hrají vysoká kvalita nabízených služeb, bezpečnost i množství přímých leteckých spojení.

Oproti roku 2016 vzrostl celkový počet návštěvníků v roce 2017 o 7,4 procenta. Zahraničních turistů přijelo přes 6,55 miliónu. Počet přenocování přesáhl 18 miliónů a zvýšil se tak o 7,5 procenta.

Národnostní složení se v posledních letech výrazně nemění. Nejvíce lidí přijelo do Prahy z Německa, USA, ze Spojeného království, z Itálie a Ruska. Největší nárůst eviduje Prague City Tourism právě u návštěvníků z Ruska, dále z Jižní Koreje a Číny. Zvyšuje se také počet hostů z Indie, Tchaj-wanu a Ukrajiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám