Hlavní obsah

Obrovské ptačí hnízdo nabízí přespání uprostřed africké divočiny

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční zážitky jsou často esencí cestování. Ti, kdo zamíří do srdce Keni, mohou strávit noc v nezvykle vypadajícím hotelu Nay Palad. Ten má podobu velkého ptačího hnízda a na jeho kulaté střeše mohou hosté strávit romantickou noc nebo se jen kochat africkou divočinou. Na stavbě obří budovy se navíc podíleli členové z okolních kmenů, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Hotel se nachází v safari oblasti zvané Laikipia.

Článek

Nay Palad, jenž je součástí rezortu Segera Retreat, se nachází v jedné z nejvyhledávanějších safari oblastí v Keni zvané Laikipia. Na jedné straně nabízí návštěvníkům komfort v podobě stylového afrického interiéru, včetně koupelny s tekoucí vodou, na straně druhé autentický zážitek ze srdce savany.

Budova stojí na kůlech a působivé ptačí hnízdo tvoří v podstatě obvod střechy. Veškeré materiály na stavbu poskytli členové lokálních komunit a kmenů a na tvorbě hnízda se i sami podíleli. Ačkoli se v tomto jednopokojovém hotelu nachází i královská postel, návštěvníci podle Daily Mailu většinou touží strávit část noci na střeše. Přijíždějí proto před soumrakem, aby si vychutnali západ slunce.

Hned po probuzení už na hosty čeká snídaně a ne ledajaká. Servíruje se i šampaňské. To si mohou návštěvníci rovněž vychutnat na střeše, zatímco se kolem procházejí žirafy a pasou zebry. Ačkoli je hotel primárně navržen pro dva lidi, vměstná se do něj i menší rodina.

Návštěvníci, kteří tráví v rezortu Segera Retreat více než pět nocí, mají potenciální pobyt v Nay Paladu zahrnut v ceně. Ty ostatní to vyjde na poněkud astronomických 25 000 korun za jednu noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám