Hlavní obsah

Boeing několik hodin ve vzduchu kreslil svůj vlastní tvar

Aktualizováno

Zhruba 16 hodin kroužil na severoamerické obloze letoun Boeing 787-8 Dreamliner. Kromě posádky ale nenesl žádné cestující. Jeho mise byla totiž jiná. Na mapě Spojených států totiž doslova „kreslil“ svůj vlastní tvar a jeho cestu bylo možné pozorovat online. Informoval o tom například portál International Business Times UK.

Foto: repro flightradar24

Letoun vytvořil svou letovou dráhou působivý obrazec.

Článek

Pravděpodobně se jednalo o marketingový tah společnosti Boeing, jelikož letoun vyletěl z washingtonského Seattlu, kde firma sídlí. Letadlo dále letělo přes státy Montana, Severní Dakota, Minnesota až do Winsconsinu, odkud začalo „kreslit“ svůj tvar.

Po skončení mise se má letoun vrátit opět zpět do Seattlu. Před 15. hodinou SELČ byl Boeing na cestě už více než 14 hodin a do konce cesty mu zbývalo ještě něco kolem dvou hodin. Dohromady měl tedy strávit více než 16 hodin ve vzduchu.

Jeho cestu bylo možné pozorovat například na portálu Flightradar 24 pod označením BOE004.

Aktuální let se svou délkou zas až tak moc neliší od nejdelšího linkového letu na světě. Zatímco čtvrteční let trval celkem zhruba 16 hodin a 10 minut, nejdelší linkový let provozují aerolinky Qatar Airways z katarského hlavního města Dauhá do novozélandského Aucklandu. Letoun urazí 14 524 kilometrů a zabere mu to obvykle 17 hodin a 35 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám