Hlavní obsah

Američan po přistání letadla otevřel nouzové dveře a vyskočil

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně zneklidňující případ se odehrál na letišti v San Francisku. Ihned po přistání letadla ze Střední Ameriky se totiž jeden z pasažérů, sedmnáctiletý chlapec, rozhodl, že palubu opustí poněkud svérázně. Otevřel boční nouzový východ, vyskočil na křídlo a z něj na asfaltový povrch dráhy. Podle svědků působil během sedmihodinového letu úzkostně, informoval Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmnáctiletý Američan otevřel nouzový východ krátce poté, co letadlo panamských aerolinek Copa Airlines přistálo po letu z Panama City v kalifornské metropoli. Chlapce ovšem venku zastavili letištní technici, kteří ho drželi až do příjezdu policie, jež ho následně zatkla.

Podle tiskového mluvčího sanfranciského letiště Douga Yakela, popsali svědci chlapcovo chování během letu jako úzkostné. Mladík se údajně nenacházel v dobrém emočním a psychickém rozpoložení. „V podstatě z letadla vyletěl, odehrálo se to velmi rychle,“ řekla po lokální televizní stanici KNTV Sophia Gibsonová, která seděla vedle mladíka.

Na palubě byla panika

Copa Airlines vydaly vyjádření, ve kterém uvádějí, že nouzové východy jsou samozřejmě navržené tak, aby se daly otevřít, jakmile letadlo dosáhne nižší nadmořské výšky. Je ovšem přísně zakázáno je otevírat bez dohledu posádky.

Podle jiného cestujícího začali lidé panikařit, když mladík vyskočil východem na křídlo. „Křičeli, ať někdo okamžitě upozorní letecký personál. Dveře jsou otevřené, někdo vyskočil,“ cituje Independent Matta Crowdera.

Letadlo dále pokračovalo až k nástupní bráně, kde ho opustil zbytek pasažérů a zcela v pořádku. Jeden ze stevardů měl díru po nouzovém východu blokovat vlastním tělem až do doby, než letoun zcela zastavil. „Postavili ke dveřím letušku, aby nikdo nevypadnul nebo neodešel podobným způsobem. Strávili jsme pak na ranveji zhruba hodinu,“ tvrdí další z pasažérů Isaac Rodrigues.

Podle tiskového mluvčího letiště neměl incident vliv na žádné další lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám