Hlavní obsah

V Belize je k pronajmutí celý ostrov. Nachází se uprostřed tyrkysového atolu

Novinky, mšv

Ideální dovolená u moře, to je především klid, pohoda a ničím nerušené šplouchání moře. Zatímco ve velkých letoviscích je to věc téměř nemožná, například ve středoamerickém Belize si mohou zájemci pronajmout k přespání celý ostrůvek. Bird Island se nachází nedaleko městečka Placencia a leží přímo uprostřed magicky tyrkysového atolu.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov se nachází nedaleko letoviska Placencia. Ilustrační foto

Článek

Letovisko Placencia je vzdáleno asi tři hodiny jízdy od největšího města země Belize City. Bird Island je pak umístěn přímo v srdci atolu, který je ideální pro potápění, šnorchlování, ale samozřejmě i obyčejné plavání. Výhodou drobného ostrova je v podstatě jeho izolace, návštěvníci se nemusejí bát, že by je někdo vyrušoval.

Přespání na Bird Islandu je vhodné pro ty, kteří rádi plánují své dovolené s předstihem. O ostrov je totiž velký zájem, a tak je obsazený už dlouho dopředu. A to velmi dopředu.

Další volné termíny jsou až někdy v létě roku 2019. Po svém kousku ráje zřejmě touží mnoho lidí. A nemohou mít ani moc hluboko do kapsy. Jedna noc na ostrově totiž vyjde na 511 dolarů, což je v přepočtu přes 11 000 korun.

Bird Island se dá pronajmout přes ubytovací službu Airbnb. „Je to úžasné místo, jak tvrdí i všichni ostatní. Existují samozřejmě podobně izolovaná místa, ale nic se nevyrovná tomu být sám přímo uprostřed oceánu,“ podělila se se svými zážitky jedna z turistek. „Strávili jsme zde skvělou dovolenou. Šnorchlovali jsme, rybařili a jen tak se poflakovali na našem soukromém ostrůvku. Existuje lepší způsob, jak strávit líbánky?“ ptá se další z těch, kteří na Bird Islandu přespali.

Reklama

Výběr článků

Načítám